Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Suomessa tarvitaan lähetystyötä

Äskettäin lehdessä oli aukeama, jossa kerrottiin mormoninuorten lähetystyöstä. He haluavat kouvolalaiset uskoon.

Juttu ei kerro, mitä nuoret uskolla tarkoittavat. He pelkäävät tulevansa sekoitetuiksi Jehovan todistajiin.

Lukijan on hyvä tietää, että kumpikaan näistä suuntauksista ei ole kristillinen. Ne kieltävät kristinuskon keskeisen sanoman kolmiyhteisestä Jumalasta, Jeesuksesta ja Pyhästä Hengestä.

Mormonin kirja on kirkkokunnan ylin auktoriteetti. Sitä pidetään Raamatunkin yläpuolella olevana totuutena. Siinä on vaikutteita historiasta ja perustajaprofeetta Joseph Smithin enkeli-ilmestyksistä.

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon nimi on komea. Siitä huolimatta kirkon oppeja ja toimia ei voi pitää kristillisinä. Kirkon symboli ei olekaan risti. Temppelissä rukoillaan kuolleiden puolesta ja sijaiskastetaan heitä.

Temppelimenot ovat tärkeitä mormonin etenemisessä. Niissä on vaikutteita salamyhkäisistä vapaamuurarirituaaleista. Mormonit korostavat ihmisen omia ansioita .Kelvollisimmat pääsevät korkeimpaan taivaaseen ,toiset alempiin. Helvettiin joutuvat vain saastaisimmat. Kirkko opettaa, että taivaallinen Uusi Jerusalem perustetaan Amerikan mantereelle.

Suomessa on yksi temppeli Espoon Karakalliossa, kirkkorakennuksia on useissa kaupungeissa. Temppeliin pääsy on vain kelvollisesti elävillä mormoneilla.

Nuoret lähetyssaarnaajat ovat vilpittömiä tehtävässään. He käyttäytyvät esimerkillisesti, ovat ystävällisiä ja kohteliaita. Heidän viestinsä ei vain ole se, mitä Raamattu Jumalasta ja Jeesuksesta ilmoittaa. Tuskin nuoret lähetyssaarnaajat vielä itsekään tietävät oppinsa outouksia. Kahden vuoden kurinalainen ulkomaanperiodi kuuluu koulutukseen.

Nyky-Suomessa tarvitsemme lähetystyötä, jolla on merkitystä arkeen ja ikuisuuteen. Mutta millaista? Kirkas evankeliumi lupaa varjeluksen ja siunauksen, ei helppoa elämää.

Suomessa on vahva kristillinen perinne. Lisääntyvästi sitä halveksitaan.

Valitettavasti omissa kirkoissamme puhutaan lisääntyvästi niitä näitä. Harvemmin kerrotaan, mitä usko Jeesukseen tarkoittaa ja miten se voidaan henkilökohtaisesti omaksua. Usko ei ole teoriaa.

Huoli ikuisesta kohtalosta ja lähimmäisen arkisesta selviytymisestä on tärkeää. Kirkoissa tehdään ansiokasta diakonia- ja palvelutyötä, vaikka sanoma horjuu.

Pian alkaa joka kotia tavoitteleva eri kristillisten seurakuntien toteuttama valtakunnallinen missio. Toivon, että teema ”Se löytyi” tulee todeksi monille. Kyse on Kristuksen löytymisestä elämän perustaksi. Se ei tarkoita pelkkää jäsenyyttä kirkolliseen organisaatioon.

Hannu Hurri, Kouvola

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.