Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | KSS Energian hallitus on vastuussa Karhu Voima -kaupasta

KSS Energian hallituksessa on useita kestojäseniä. Osa on ollut jäsen jo vuodesta 2009.

KSS Energia osti Karhu Voiman Kotkan ja Haminan yhtiöiltä vuonna 2020. Yhtiöllä oli jo silloin lehtitietojen mukaan pitkäaikaisia kiinteähintaisia sopimuksia yritysten kanssa. Nämä sopimukset kaatoivat Karhu Voiman konkurssiin vuonna 2022. Miten ja kuka teki arvion Karhu voiman sitoumuksista? Tällainen selvitys tehdään aina yrityskaupoissa.

KSS Energia todennäköisesti rokottaa miljoonatappiot verkkoasiakkailta siirtomaksuja nostamalla. Myös kuntaveroon tulee painetta, kun KSS ei kykene tulouttamaan osinkoja tappioiden takia.

Karhu Voiman tuottamat tappiot konsernille ovat useita miljoonia. Kokonaistappiota lisää Kotkalle ja Haminalle yhtiöstä maksettu kauppasumma.

Tätä kauppasummaa ei ole julkistettu. Samaan aikaan Kouvolan suurelta osin omistama Kymenlaakson sähkön käyttökate oli 11 miljoonaan miinuksella vuodelta 2021. Tilanne on varmasti heikentynyt edelleen. Kotka taisi tehdä hyvät kaupat, kun myi osuutensa pois 70 miljoonalla.

Osakeyhtiötä johtaa hallitus. Kaupunginyhtiöiden hallitukset valitaan puolueiden saamien äänien mukaan ja usein eniten ääniä saaneet hamuavat parhaat palkkiopaikat. Puolueiden olisi syytä miettiä KSS Energian ja muutaman muunkin kaupunginyhtiön hallituksen osittaista vaihtamista.

Pertti Eskelinen

Kouvola