Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kirsikkapuiston rakentaminen Kouvolan keskustaan on ajan ja rahan tuhlausta

Kirsikkapuiston rakentaminen Kouvolan keskustaan on ajan ja rahan tuhlausta! Keskustaan ei pitäisi rakentaa enää mitään suuronnettomuusriskin vuoksi. Emme me halua kaupungin jäävän historiakirjoihin siitä, että ratapihalla räjähtänyt kemikaalivaunu tappoi tuhansia ihmisiä.

Eikö olisi järkevää siirtää keskusta Kuusankoskelle? Siellä vesielementti ja kaunis Kuusankoskitalo suorastaan kutsuvat turisteja. Jos alueeseen vain panostettaisiin enemmän, sen arvostuskin nousisi. Joten siis ”tuppa kuusaalle”, niin tehdään sen keskustasta elävä ja kehittyvä!

Ilmeikkäät rakennukset, kuten kirkko ja vanha Kymin ammattikoulu, korostavat keskustan arvokkuutta. Kaupungin arvostus nousisi, kun sen ylin johto työskentelisi seutukunnan komeimmassa rakennuksessa, Kuusankosken vanhassa kaupungintalossa.

Joissakin meissä tämä idea voi herättää tunteita, mutta ihmisten turvallisuus puoltaa ajatusta. Nykyinen keskusta on vaarallisessa paikassa. Moni vanhempi ihminen muistaa myös, miten ”itänaapuri” pommitti sodan aikana juna-asemaa.

Olisiko siis aika astua tulevaisuuteen ja tehdä Kuusankoski Kouvolasta kaupunki, jonka keskustassa ihmiset viihtyisivät? Bonuksena tämä korjaisi vuoden 2009 vääryyden, jolloin ”Pikku-Kouvola” ryösti Kuusankosken rahat.

Vaihtoehtoisesti keskusta ja asema voisivat olla joen rannalla Korian kohdalla. Sinne mahtuisi henkilöliikennettä tukemaan uusi Matkakeskus. Valtatie kuudelle ei olisi pitkä matka.

Meidän pitäisi ajatella rohkeasti ja uudella tavalla. Kaikkien kaupunkilaisen täytyy voida kokea kaupunki omakseen!

Paikkakunnan hyväksi tehtävillä päätöksillä alkaa olla kiire! Kirsikkapuisto sopii Kouvolaa paremmin Kuusankosken kauniiseen joenvarsipuistoon.

Siri Tuomainen