Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Suomen on oltava kestävästi ketterä

Puolustushallinto on tutkatekniikan johdosta jarruttanut tuulivoiman rakentamista.

Suomen turvallisuus menee ilman muuta tuulivoimahankkeiden edelle, mutta Kaakkois-Suomen alueella pitää saada puolustusvoimien tutka-asia ja tuulivoimapuistot pikaisesti ratkaistuksi. Kaakkois-Suomi on jäämässä koko muusta Suomesta jälkeen vihreän vedyn tuotannossa ja alueelle tulevista investoinneista.

Tarjoamalla ilmastomyönteisiä innovaatioita ja ratkaisuja saisimme positiivista näkyvyyttä maailmalla. Luontoarvot, asukkaiden turvallisuus sekä viihtyvyys on aina otettava huomioon.

Vetykaasun tuottaminen tuulivoimalla eli vihreä vety on yksi tehokkaimmista hiilivapaista energiamuodoista. Kun vähennämme tällä tavalla päästöjä, autamme samalla alueellemme tärkeää metsätaloutta.

Metsien hiilinieluja pitää vahvistaa järkevällä metsien kasvatuksella. Metsäteollisuus on alueellamme merkittävä työllistäjä nyt ja jatkossa. Puunkäytön määrässä on täytettävä teollisuuden tarpeet, mutta määrää ei näillä tiedoin voi lisätä.

Metsäteollisuutemme on otettava ilmastopolitiikka vakavasti huomioon päätöksiä tehdessä. Puunkäytön määrää ei voi kuitenkaan liikaa vähentää niin kauan, kuin metsäteollisuuden tuotteillemme on maailmalla kysyntää.

Suomen oma kestävyys tulee olla vahva riittävällä teollisuudessa tarvittavien raaka-aineiden ja materiaalien hankinnalla kotimaasta. Suomen on mahdollista kasvattaa vientiteollisuuden hiilikädenjälkeä uusilla investoinneilla ja innovaatioilla, mikä myös mahdollistaa ilmastotavoitteiden saavuttamisen.

Asiantuntijoiden kuuleminen on välttämätöntä, jotta metsän käyttö on meillä kestävää nyt ja tulevaisuudessa. Suomen on oltava kestävä ja ketterästi kehityksen kärjessä.

Linda Brandt-Ahde

Eduskuntavaaliehdokas (kok.) KTM, VTM, Lappeenranta