Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kouvolalla on vaarana menettää edustajiansa eduskunnassa

Kaakkois-Suomi saa tulevaan eduskuntaan kaksi kansanedustajaa vähemmän kuin edellisessä vaaleissa.

Tämä on uhka Kouvolalle, jos toimimme kuten liian usein olemme tehneet: annamme ääniämme Kouvolan ulkopuolelle ja hajotamme ääniämme Kouvolan sisällä.

Tärkeä vaikutuskeino on äänestää Kouvolan omia ehdokkaita, vaikka naapurustosta löytyy tasokkaita ja vaikutusvaltaisia ehdokkaita, ihan ministeritasolle tarjolla olevia. On tiedostettava, että seuraavan hallituksen ministereillä on paljon tärkeämpiä toimia kuin Kouvolan asiat. Meillä pitää olla omia edustajia muistuttamassa ministereitä meille tärkeistä asioista.

Toinen vaikutuskeino on, että emme hajota ääniämme. Äänien jakamisella omien ehdokkaidemme kesken olemme jo useita kertoja tyrineet ja jääneet ilman kansanedustajaa.

Paras keino välttää tämä on keskittää äänet nykyisille kansanedustajillemme. Heille on kertynyt kokemusta ja he ovat neljä vuotta luoneet suhteita eduskunnassa. Uusilla pätevilläkin kansanedustajilla kuluu ensimmäinen kausi suhteiden luomiseen.

Onko Kouvolalla varaa odottaa taas seuraavia vaaleja. Olemme nähneet kuinka hyvin esimerkiksi Kotka ja Lappeenranta ovat pärjänneet. He eivät ole olleet pätkäkansanedustajien varassa pitämällä omat edustajansa Arkadianmäellä vaalikaudesta toiseen.

Puolueuskollisuuttakin kannattaa miettiä. Olisiko lähellä omaa ideologiaa oleva, kokemusta ja suhteita omaava edustaja parempi kuin uusi kokematon, vaikka kuinka pätevä, hajaääniä keräävä ehdokas.

Anna äänesi Kouvolan puolesta. Valitse kokenut ja pätevä. Emme menetä kansanedustajapaikkoja, jos kohdistamme äänemme oikein!

Kari Taskinen, Kouvola