Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Selkeitä tavoitteita työllisyyden nostoon

Kaakkois-Suomen työllisyystilanne on viime kuukausina tasaisesti parantunut. Esimerkiksi tämän vuoden tammikuun työttömyysluvut ovat Kymenlaaksossa tammikuisen mittaushistorian matalimpia.

Vihreiden tavoitteena on 80 prosentin työllisyys kautta maan. Työllisyystavoitteisiin pääsemme koulutuksen, työperäisen maahanmuuton ja työnteon kannustimien parantaminen.

Perinteisen savupiipputeollisuuden alue on väistymässä kaakosta maailman muuttuessa, ja edelleen tarvetta uudelleenkoulutukselle on. Joillekin riittää yhden ammatillisen tutkinnonosan kautta ammattitaidon päivitys, toisille kokonaan uuden ammatin hankinta.

Näiden kautta tulee aina mukana myös muuta aktivointia: verkostoitumista uusiin ihmisiin ja työnantajiin, ammatillisen itsetunnon paranemista, syy lähteä liikkeelle aamuisin ja arkirytmiin kiinnipääsy.

Kun samalla puretaan kannustinloukkuja entisestään ja huolehditaan, että edelleen työttömyysturvalla voi opintoja tehdä sekä ottaa vastaan työtä alkuun pieniäkin viikkotuntimääriä, on se helpompaa sekä työtä hakevalle kuin sitä tarjoavalle.

Perustulo olisi tähän paras tapa, mutta sitä odottaessa askeleita oikeaan suuntaan tulee tehdä nopeammin

Katja Andrejev

Eduskuntavaaliehdokas (vihr.), Hamina