Kymintehtaan koulussa jo 40 altistunutta karanteenissa – Kouvolan kouluissa on yhteensä 67 altistunutta ja kaksi koronaviruksen jatkotartuntaa, tartunnat ovat peräisin vapaa-ajalta

Koulu- ja päiväkotialtistuksissa on asetettu karanteeniin Kouvolassa tähän mennessä noin 750 henkilöä.

Kymintehtaan koulussa 40 on karanteenissa. Jussi Lopperi

Johanna Tenovirta

Kymintehtaan koulussa kaksi luokkaa, yhteensä 40 henkilöä, on karanteenissa. Torstaina Kymintehtaan koulussa asetettiin 21 henkilöä karanteeniin. Perjantaina Kymsote vahvisti toisen korona-altistustilanteen. Kymintehtaan koulun toisessa luokassa todettiin uusi koronatartunta. 18 ihmistä altistui ja yhteensä 19 asetettiin karanteeniin, Kouvolan kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Kouvolan kaupungin saamien tietojen mukaan tartunnat eivät ole levinneet koulussa vaan vapaa-ajalla.

Toistaiseksi Kouvolassa ei ole todettu yhtään tartuntaa levinneen oppilaasta toiseen tai aikuisesta oppilaaseen, kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén kertoo.

– Meillä on tiedossa kaksi tartuntaa, jotka ovat tarttuneet koulussa tai päiväkodissa työntekijältä toiselle eli aikuiselta aikuiselle. Sama tilanne on muualla Kymenlaaksossa.

THL teki vuoden 2020 lopulla selvityksen, jossa todettiin, että jatkotartuntoja koulualtistuksissa on todettu vain noin yhdellä prosentilla suurista altistuneiden määristä huolimatta. Määrä koskee nykyistä virustyyppiä, ei herkemmin leviävää brittivirustyyppiä.

– Jos brittivirus alkaa levitä Suomessa, tämä voi valitettavasti muuttua, ja siihen pitää valmistautua. Koulujen ja päiväkotien tilannetta seurataan nyt erityisen tiiviisti, Franzén sanoo.

Suuri osa tartunnoista pystytään jäljittämään

Altistus syntyy, kun tartunnan saanut altistaa muita. Altistus ei siis ole tartunta, Franzén sanoo. Altistumisista pääosa ei johda tartuntaan, vaan suurin osa altistuneista palaa terveenä kouluun ja töihin.

Pääsääntöisesti tartunta saadaan omasta perheestään tai lähipiiristä. Viime aikoina tartuntoja on tullut poikkeuksellisen runsaasti myös matkustamisen kautta.

– Kymsote on pystynyt pitkälle syksyyn selvittämään tartuntojen lähteet lähes täysin. Tällä hetkellä selvitysprosentti on edelleen noin 80, joten meillä on hyvä käsitys siitä, mistä tartunnat pääosin tulevat, Franzén sanoo.

Koulu- ja päiväkotialtistuksissa on asetettu karanteeniin Kouvolassa tähän mennessä noin 750 henkilöä.

Karanteenin ajaksi etäopetus

Karanteenin ajaksi järjestetään Kymintehtaan koulussa järjestetään etäopetus. Koulun henkilöstöä, oppilaita ja huoltajia on tiedotettu asiasta Wilman ja kaupungin sisäisten kanavien kautta. Kymsote ottaa jokaiseen altistuneeseen henkilökohtaisesti yhteyttä ja antaa lisäohjeita.

Muu opetustoiminta voi Kymsoten arvion mukaan jatkua koulussa toistaiseksi lähiopetuksena.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka