Kouvolassa seitsemän uutta tartuntaa, Iitissä yksi lisää – Perjantai toi uuden piikin tilastoihin, yhteensä 18 uutta koronatartuntaa Kymenlaaksossa

Tällä viikolla virustartuntoja on vahvistettu jo 64. Yhdeksän on sairaalahoidossa.

Kuvituskuva. Aulikki Jääskeläinen

Johanna Tenovirta

Kymenlaakson koronatartunnoissa oli jälleen piikki perjantaina. Kymsote vahvisti tiedotteessaan perjantaina 18 uutta koronatartuntaa. Alueella on nyt todettu yhteensä 716 koronavirustartuntaa.

Kouvolassa varmistui Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:n mukaan seitsemän uutta tartuntaa. THL:n tilastossa Kouvolan tartuntojen kokonaismäärä keväästä lähtien on 412. Iitissä varmistui perjantaina yksi uusi virustartuntoja. Kunnan alueella tartuntoja on syksystä lähtien varmistunut 18.

Tämän viikon aikana Kymenlaaksossa on vahvistettu yhteensä 64 tartuntaa.

Sairaalahoidossa on yhdeksän koronaviruspotilasta. Sairaalahoitoon joutuvien määrä on ollut Kymenlaaksossa kasvussa. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun koronatartunta on todettu.

Kymsoten alueella rokotteen koronavirusta vastaan oli perjantaina saanut 2 983.

Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Kymenlaakson ilmaantuvusluku jatkoi perjantaina nousuaan. Luku oli 69 ja se kuvaa tautitapausten määrää kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden. Kaksi viikkoa sitten luku oli 54.

Koko maassa THL vahvisti perjantaina 350 uutta tartuntaa. Virustartuntojen kokonaismäärä Suomessa oli 41 915.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilaistoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa.

Lisätty THL:n luvut kello 12.23.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka