19 koronavirustartuntaa Kymenlaaksossa, Kouvolassa 12 uutta tartuntaa keskiviikkona – Syytä tartuntojen määrän nousuun Kymsote ei tiedä

Kymsoten alueella 11 on edelleen sairaalahoidossa.

Koronarokotukset jatkuvat Kymenlaaksossa. Kuvituskuva. Vesa Valtonen

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa varmistui keskiviikkona 19 uutta koronavirustartuntaa. Kymsotella ei ole tällä hetkellä tiedossaan tartuntarypästä tai muuta tekijää, joka selittäisi tartuntamäärää, sairaanhoitopiiri toteaa tiedotteessaan. Tartuntojen jäljittäminen ja selvitystyö jatkuu Kymsotessa. Tiistaina virustartuntoja oli kuusi.

Kouvolassa varmistui keskiviikkona 12 uutta koronavirustartuntaa Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:n mukaan. Tartuntaryppään jälkeen Kouvolassa on todettu keväästä lähtien 400 koronatartuntaa. Kahden viikon aikana Kouvolassa on vahvisettu 74 virustartuntaa.

Kymsoten alueella on todettu yhteensä 689 koronavirustartuntaa kevään jälkeen. Keskiviikkoon mennessä Kymsote on rokottanut alueellaan 2 347 koronavirusta vastaan.

Sairaalahoidossa 11

Sairaalahoidossa on 11 koronaviruspotilasta Kymsoten sairaaloissa. Sairaalahoitoon joutuvien määrä on ollut Kymenlaaksossa kasvussa. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun koronatartunta on todettu.

Kymenlaakson ilmaantuvuusluku on nousussa edelleen. Keskiviikkona ilmaantuvuusluku oli 68,4. Ilmaantuvuus kuvaa tapausten määrää ajanjaksolla 100 000 asukasta kohden.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti. Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

THL vahvisti keskiviikkona 444 uutta koronavirustartuntaa koko maassa. Tartuntojen kokonaismäärä keväästä lähtien on 41 166.

Uutiseen lisätty THL:n luvut kello 12.30.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka