Kouvolassa seitsemän uutta koronatartuntaa maanantaina – Kymenlaaksossa uusia tartuntoja varmistui 12

Sairaalahoidossa on 11 potilasta Kymsoten alueella.

Kuvituskuva. Katja Juurikko

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa varmistui maanantaina 12 uutta koronavirustartuntaa, Kymsote kertoo tiedotteessaan. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 11 koronaviruspotilasta.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:n mukaan Kouvolassa on varmistunut maanantaina seitsemän uutta koronatartuntaa. THL:n tilastoon on kirjautunut Kouvolassa keväästä lähtien 384. Iitissä uusia tartuntoja ei ole. Syksystä lähtien Iitissä on ollut 17 tartuntaa.

Kymenlaaksossa koronaviruksen ilmaantuvuusluku on noussut. Ilmaantuvuus kuvaa tapausten määrää kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden. Kymenlaakson luku oli 69. Vielä kaksi viikkoa sitten luku oli 38,4.

Viime perjantain ja maanantain aikana Kymsoten alueella on todettu 34 uutta virustartuntaa. Sunnuntaina uusia tartuntoja oli 14. Kymsoten Keväästä lähtien Kymsoten alueella on todettu yhteensä 664 koronavirustartuntaa. Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Sairaalahoitoon joutuvien määrä on ollut Kymenlaaksossa kasvussa. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun koronatartunta on todettu.

Maaliskuun alusta maanantaihin Kymsotessa on tutkittu yhteensä 40 920 näytettä. Viikon aikana uusia näytteitä on tutkittu 1 357 kappaletta.

THL:n mukaan koko maassa varmistui 168 uutta virustartuntaa maanantaina. Kaikkiaan Suomessa on todettu keväästä lähtien 40 505 tartuntaa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka