Kouvolassa kolme uutta koronatartuntaa keskiviikkona ja samalla ylittyi 300 tartunnan raja keväästä lähtien – Kaikkiaan kuusi uutta tartuntaa Kymenlaaksossa

Sairaalahoidossa on seitsemän Kymsotessa.

Kymsoten ensimmäiset koronavirusrokotteet annettiin hoitohenkilökunnalle tiistaina. Pekka Ruissalo

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa varmistui keskiviikkona kuusi uutta koronavirustartuntaa, Kymsote kertoo tiedotteessaan. Kymsoten alueella on keväästä lähtien todettu yhteensä 513 koronavirustartuntaa. Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:n koronakartan mukaan Kouvolassa varmistui keskiviikkona kolme uutta tartuntaa. Samalla kaupungissa ylittyi 300 tartunnan raja. Keskiviikkona niitä oli kaikkiaan keväästä lähtien 301. Iitissä tartuntojen määrä on pysynyt useita viikkoja samana. Tartuntoja oli keskiviikkona edelleen 15.

Kymenlaaksossa taudin ilmaantuvuus oli keskiviikkona 26,9. Ilmaantuvuus kuvaa tapausten määrää kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden. Kahden viikon aikana Kymenlaaksossa on ollut 44 tartuntaa. Sitä edeltävien kahden viikon tartuntamäärä oli 116.

Sairaalahoidossa on seitsemän koronaviruspotilasta. Sairaalahoitoon joutuvien määrä on ollut Kymenlaaksossa kasvussa. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun koronatartunta on todettu.

Kymenlaaksossa oli otettu tämän viikon maanantaihin mennessä viikon sisällä 1 229 koronavirustestiä. Kaikkiaan Kymsote on tutkinut keväästä lähtien yhteensä 36 779 koronavirusnäytettä. THL:n mukaan Kymenlaaksossa on tehty 48 971 koronavirustestiä. Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärien eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilaistoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa.

Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Koko maassa tartuntoja on ollut keväästä lähtien 35 858. Keskiviikkona uusia tartuntoja varmistui 438. THL:n tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät muutamien päivien viiveellä. 552 on kuollut koronavirukseen Suomessa keväästä lähtien.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka