Neljä uutta koronatartuntaa maanantaina Kymenlaaksossa, Kouvolassa ei uusia tartuntoja – Sairaalahoidossa on seitsemän

Kuvituskuva. Linda Varoma

Johanna Tenovirta

Kymsoten alueella todettiin maanantaina neljä uutta koronavirustartuntaa. Keväästä lähtien Kymenlaaksossa on todettu yhteensä 497 koronavirustartuntaa. Niistä viimeisimmät varmistuivat maanantaina, Kymsote kertoo tiedotteessaan.

Kymenlaaksossa todettiin joulun aikana yhteensä 12 uutta koronavirustartuntaa: jouluaattona kaksi, joulupäivänä kolme, tapaninpäivänä kaksi, sunnuntaina yksi ja maanantaiaamuna neljä koronavirustartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n koronakartan mukaan Kouvolassa ei ole kahteen päivään ollut yhtään uutta koronavirustartuntaa. Kouvolassa keväästä lähtien todettujen tartuntojen kokonaismäärä on 296. Myöskään Iitissä ei ole THL:n mukaan uusia koronatartuntoja. Iitin virustartuntojen lukumäärä on 15.

Kymenlaaksossa koronaviruksen ilmaantuvuus on laskenut. Maanantaina se oli 27,5, kun se vielä kaksi viikkoa sitten oli yli 60. Ilmaantuvuus kuvaa koronavirustartuntoja asukaslukuun suhteutettuna kahden viikon aikana. Kymenlaaksossa on THL:n mukaan todettu kahden viikon aikana 45 uutta tartuntaa. Sitä ennen kahden viikon aikana tartuntoja oli 119.

Sairaalahoidossa on seitsemän koronaviruspotilasta. Sairaalahoitoon joutuvien määrä on ollut Kymenlaaksossa kasvussa. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun koronatartunta on todettu.

THL:n tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät muutamien päivien viiveellä ja tiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Ennen joulua ja sen aikana 21.–28. joulukuuta Kymsotessa tutkittiin näytteitä 1 229.

Ensimmäiset koronavirusrokotukset aloitetaan tiistana Kymsoten alueella. Ensimmäiseksi rokotetaan tehohoidossa, päivystyksessä ja ensihoidossa työskentelevät. Ensi viikolla Kymenlaaksoon tulee lisää rokotteita.

Suomessa todettiin maanantaina 160 uutta tartuntaa. Keväästä lähtien Suomessa on ollut 35 137 tartuntaa. Suomessa raportoitiin maanantaina 22 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Virus on aiheuttanut keväästä lähtien 524 kuolemaa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä yhteensä 237 henkilöä. Määrä on 24 vähemmän kuin viime keskiviikkona, jolloin sairaalahoidossa olevien ja kuolemien luvut kerrottiin viimeksi. Sairaalahoidossa olevista ihmisistä 29 on tehohoidossa, mikä on kolme enemmän kuin viime keskiviikkona.

Lisätty kuolemantapaukset kello 12.51.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka