Neljä uutta koronatartuntaa Kymenlaaksossa, Kouvolassa yksi – Sairaalassa on edelleen kahdeksan potilasta

Kymenlaaksossa on tehty reilun viikon aikana yli 1 800 koronatestiä.

Kuvituskuva. Riikka Laine

Uutiseen lisätty THL:n tiedot kello 12.17. ja Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa on todettu yhteensä 480 koronavirustartuntaa viime keväästä lähtien. Viimeisimmät neljä uutta tartuntaa varmistuivat Kymsotessa tiistaina, sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan. Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:n mukaan Kouvolassa todettiin tiistaina yksi uusi koronavirustartunta. Kouvolassa on keväästä lähtien todettu 287 virustartuntaa. Iitissä virustartuntoja ei ole THL:n mukaan lisää. Syksystä lähtien Iitissä on ollut 15 tartuntaa.

Kymsoten alueella sairaalahoidossa on kahdeksan koronaviruspotilasta. Sairaalahoitoon joutuvien määrä on ollut Kymenlaaksossa kasvussa. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun koronatartunta on todettu.

Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Kymsotessa on tutkittu maaliskuun ensimmäisestä päivästä lähtien 35 550 koronavirusnäytettä. Joulukuun 14. päivän ja tämän viikon maanantain aikana näytteitä on tutkittu yhteensä 1 816.

Kymsoten alueella viruksen ilmaantuvuus oli tiistaina 45,2. Luku kuvaa tapausten määrää ajanjaksolla 100 000 asukasta kohden.

Koko maassa oli tiistaina 303 uutta virustartuntaa. Keväästä lähtien tartuntoja on ollut 33 717. THL kertoi maanantaina 17 uudesta kuolemantapauksesta. Koronavirukseen liittyviä kuolemia on Suomessa raportoitu yhteensä 506.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka