Kouvolassa kaksi, Iitissä yksi uusi koronavirustartunta perjantaina – Sairaaloissa hoidettavana yhdeksän potilasta

Kuvituskuva. Riitta Ketola

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa todettiin perjantaina kaksi uutta koronavirustartuntaa. Kymsoten alueella on todettu keväästä lähtien yhteensä 465 koronavirustartuntaa. Viimeisin varmistunut tartunta varmistui perjantaina. Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:n koronakartalla uusia virustartuntoja oli perjantaina Kouvolassa kaksi. Kouvolassa virustartunnan saaneita on ollut keväästä lähtien 280. Iitissä virustartuntojen määrä lisääntyi yhdellä perjantaina. Iitissä on syksyn mittaan varmistettu yhteensä 15 tartuntaa.

Sairaalahoidossa on yhdeksän koronaviruspotilasta. Sairaalahoitoon joutuvien määrä on ollut Kymenlaaksossa kasvussa. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun koronatartunta on todettu.

Kymenlaaksossa viruksen ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti kahden viikon ajalta oli 61.

Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Koronavirusepidemia on Kymenlaaksossa leviämisvaiheessa. Kymsote, Kouvolan kaupunki ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto ovat jatkaneet voimassa olevia koronarajoituksia, -määräyksiä ja -suosituksia jatkumaan 10. tammikuuta asti.

Suomessa todettiin 354 uutta virustartuntaa perjantaina. Keväästä lähtien tartuntoja on ollut 32 582. Suomessa on kuollut virukseen 484 ihmistä.

Juttuun muutettu Kymsoten korjaamat tiedot potilas- ja virustartuntamääristä kello 11.37.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka