Kolme uutta virustartuntaa Kymenlaaksossa, Kouvolassa yksi – Sairaalahoidossa on edelleen seitsemän

Kymsoten sähköinen järjestelmä helpottaa koronavirustestin ajanvarausta lapsille.

Kuvituskuva. Risto Aalto

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa varmistui tiistaina kolme uutta koronavirustartuntaa. Kymsoten alueella on todettu keväästä lähtien yhteensä 454 koronavirustartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:n mukaan Kouvolassa varmistui tiistaina yksi uusi koronavirustartunta. Kouvolassa taruntojen kokonaismäärä keväästä lähtien on 271.

Sairaalahoidossa on seitsemän koronaviruspotilasta. Sairaalahoitoon joutuvien määrä on ollut Kymenlaaksossa kasvussa. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun koronatartunta on todettu.

Kymsoten alueella on tutkittu maaliskuun alusta maanantaihin yhteensä 33 734 koronavirusnäytettä. Viikon sisällä tutkittujen näytteiden määrä oli 1 914. Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Kymenlaaksossa koronaviruksen ilmaantuuvuus on kasvanut edellisviikkoina THL:n mukaan. Kaksi viikkoa sitten väkilukuun suhteutettu ilmaantuvuus oli 59,26, kun nyt se on 68,4. Ilmaantuvuusluku kuvaa tartuntojen määrää 100 000 asukasta kohden.

Koko maassa koronavirustartuntoja oli tiistaina 31 459. Uusien tartuntojen määrä oli tiistaina 349. Niistä 157 on pääkaupunkiseudulla. Virukseen on kuollut keväästä lähtien koko maassa 461.

Kymenlaaksolaisten ajanvaraus koronavirustestiin ja koronaan liittyvään hoitoon helpottuvat. Kymsote ilmoitti tiedotteessaan maanantaina laajentaneensa sähköisiä palveluja niin, että asiakkaan on aiempaa helpompaa asioida alaikäisten lasten puolesta. Omaolo.fi-palvelun ja Koronabotin kautta. Niiden kautta voi saada tarvittaessa myös ajanvarauksen infektiovastaanotolle. Sähköisten palveluiden rinnalla säilyy edelleen mahdollisuus asioida puhelimitse numerossa 116 117.

Lisätty THL:n tiedot kello 12.09.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka