Kouvolassa kaksi, Kymenlaaksossa seitsemän uutta koronatartuntaa perjantaina – Kymsoten alueella 93 tartuntaa joulukuun alusta lähtien

Sairaalahoidossa on Kymsoten alueella edelleen seitsemän potilasta. Suomessa ylittyi 30 000 tartunnan raja.

Kuvituskuva. Lukas Pearsall

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa todettiin perjantaina seitsemän uutta koronavirustartuntaa, Kymsote kertoi tiedotteessaan. Kymsoten alueella on todettu yhteensä 434 koronavirustartuntaa keväästä lähtien. Joulukuun alusta perjantaihin uusia virustartuntoja on ollut 93. Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:n koronakartan mukaan Kouvolassa varmistui kaksi uutta virustartuntaa perjantaina. Kouvolassa on ollut keväästä lähtien 261 tartuntaa. Kotkassa uusia tartuntoja oli myös kaksi samoin Haminassa. Kotkan virustartuntojen yhteismäärä oli perjantaina 135 ja Haminan 46. Iitissä virustartuntojen määrä on pitkään pysynyt kymmenessä.

Kymsoten alueella sairaalahoidossa on seitsemän koronaviruspotilasta. Sairaalahoitoon joutuvien määrä on ollut Kymenlaaksossa kasvussa. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun koronatartunta on todettu.

Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Koko maassa todettiin perjantaina 30 072 uutta koronavirustartuntaa. Perjantaina uusia tartuntoja oli 501. Tautiin liittyvien kuolemien määrä on viime viikkoina noussut. Keskiviikkoo mennessä koronakuolemia oli koko maassa 433.

Kymsote julkaisi perjantaina verkkosivuillaan koronatietoa venäjäksi. Venäjänkielisessä osiossa kerrotaan muun muassa tartuntariskin minimoimisesta, hoitoon hakeutumisesta, kotihoito-ohjeista sekä tietoa paikallisista ohjeista ja suosituksista.

Kymenlaaksossa taudin ilmaantuvuus oli perjantaina 77. Ilmaantuvuus kuvaa tapausten määrää kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden.Kymenlaakso on edelleen koronaviruksen leviämisvaiheessa. Kymsoten alueella kaikki voimassa olevat rajoitukset, suositukset ja ohjeet löytyvät täältä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka