Kouvolassa 8 ja Kymenlaaksossa 10 uutta koronatartuntaa torstaina – Viranomaiset kehottavat juhlimaan joulua pienessä piirissä ja etänä

Suomessa varmistui 840 uutta virustartuntaa torstaina. Osa tartunnoista on peräisin joulukuun alusta, jotka ovat jääneet raportoitumatta THL:n tilastoon.

Kymenlaaksossa todettiin toisena päivänä peräkkäin 10 uutta koronavirustartuntaa torstaina. Kymsoten alueella on todettu yhteensä 427 tartuntaa keväästä lähtien. Viimeisimmät tartunnat varmistuivat torstaina, Kymsote kertoo tiedotteessaan. Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:n koronakartalle päivittyi torstaina kahdeksan uutta virustartuntaa Kouvolassa. Tartuntojen yhteismäärä on keväästä lähtien ollut 259. Kotkassa uusia tartuntoja oli torstaina kaksi. Tartuntojen yhteismäärä on Kotkassa 133.

Sairaalahoidossa on seitsemän koronaviruspotilasta Kymsoten alueella. Sairaalahoitoon joutuvien määrä on ollut Kymenlaaksossa kasvussa. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun koronatartunta on todettu.

Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Kymenlaaksossa toimiva alueellinen koordinaatioryhmä totesi Kymsoten tiedotteessa keskiviikkona, että alueen koronavirustilanteessa ei ole vielä havaittavissa muutosta, joten leviämisvaihe jatkuu alueella.

Kymenlaaksossa virusta on lähes kaikkialla, ja suurin osa tartunnoista saadaan nyt niin sanotusti kotoperäisesti omalta alueelta. Tartunnat leviävät nyt erityisesti työpaikoilla, perheiden sisällä sekä suvun ja läheisten kesken tavatessa.

Kaikki voimassa olevat rajoitukset, suositukset ja ohjeet löytyvät Kymsoten verkkosivulta.

Viranomaiset kehottavat suomalaisia juhlimaan joulua tänä vuonna pienen piirin kesken ja mahdollisuuksien mukaan etänä. THL:n ylilääkärin Taneli Puumalaisen mukaan laitos ei ole antanut suositusta omaehtoisesta karanteenista joulun aikana, mutta se kehottaa välttämään matkustamista ja suurella joukolla kokoontumisia.

– Oireisena ei voi kotoa lähteä minnekään. Jouluna on hyvä noudattaa edelleen hyvää hygieniaa ja turvavälejä.

Sosiaali- ja terveysministeriö STM ja THL pitivät koronakatsauksen keskiviikkona aamupäivällä.

Viranomaisten mukaan jokaisen oma käytös on tärkeää ja voimassa olevia rajoituksia on tärkeää noudattaa kirjaimellisesti. Kiristettyjen rajoitusten vaikutus on vasta nähtävissä noin viikon kuluttua, strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä sanoi.

– Silloin nähdään tämän ponnistuksen lopullinen tuloa ja se, joudutaanko rajoituksia vielä jatkamaan tai laajentamaan.

Suomessa on raportoitu noin 840 uutta koronatapausta torstaina, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ja sosiaali- ja terveysministeriö kertoivat. Luvussa on mukana tapauksia, jotka ovat jääneet tietoteknisistä syistä raportoimatta. THL:n mukaan tietoteknisen ongelman takia torstaina tilastoihin raportoitui takautuvasti 470 koronavirustapausta. Ne todettiin 2.–8. joulukuuta.

Sairaalahoidossa Suomessa on noin 233 potilasta, joista tehohoidossa noin 27 ihmistä.

Koronan ilmaantuvuus on nousussa 18 sairaanhoitopiirissä. Tartuttavuusluku, eli R-luku, on 1,05–1,25, eli tauti leviää edelleen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka