Seitsemän on sairaalahoidossa koronan takia – Kuusi uutta virustartuntaa Kymenlaaksossa tiistaina, Kouvolassa niistä on kaksi

Kymenlaakson ilmaantuvuusluvussa huima nousu kahdessa viikossa.

Sairaalahoitoa tarvitsee tällä hetkellä seitsemän potilasta Kymenlaaksossa. Timo Pasanen

Johanna Tenovirta

Seitsemän koronavirusta sairastavaa on hoidettavana Kymsoten sairaaloissa. Sairaalahoitoon joutuvien määrä on ollut viime päivinä Kymenlaaksossa kasvussa, Kymsote kertoo tiedotteessaan. Maanantaina sairaalahoidossa oli neljä. Kymsoten alueella varmistui tiistaina kuusi uutta koronavirustartuntaa. Alueella on nyt todettu keväästä lähtien yhteensä 407 tartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:n mukaan Kouvolassa oli tiistaina kaksi uutta tartuntaa. Näin ollen tartuntojen kokonaismäärä tiistaina oli 248. Kotkassa tartuntojen määrä nousi THL:n mukaan kolmella 125:een. Iitissä virustartuntojen määrä on THL:n mukaan edelleen 10.

Kymenlaakson ilmaantuvuusluku on kahden viikon aikana noussut. Tiistaina se oli 72,7, kun luku oli vielä kaksi viikkoa sitten 42,15. Ilmaantuvuusluku kuvaa tartuntojen määrää suhteutettuna asukaslukuun kahden viikon aikana.

Koko maassa uusia virustartuntoja oli 361. Keväästä lähtien Suomessa on todettu 28 242 tartuntaa. Kahden viime viikon aikana tartuntoja on raportoitu yhteensä 5 953. Kahtena edeltävänä viikkona tartuntoja oli 4 182.

Maaliskuun alusta lähtien Kymsotessa on tutkittu yhteensä 31 820 koronavirusnäytettä. Marraskuun lopusta tiistaihin näytteitä on tutkittu 948.

Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

THL julkaisee varmistetuista tapauksista kuntakohtaisia tietoja koronakartta-palvelussaan. Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilastoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa.

Kymenlaakso on koronaviruksen leviämisvaiheessa. Kymsote on julkaissut yhdessä Etelä-Suomen aluehallintoviraston kanssa voimassa olevat rajoitukset ja suositukset.

Myös Päijät-Häme on leviämisvaiheessa. Iitti kuuluu Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymään. Sen Koronayhteistyöryhmä on esittänyt rajoitusten jatkamista 4. tammikuuta asti.

Koronayhteistyöryhmä esitti maanantaina aluehallintovirastolle, että tällä hetkellä voimassa oleva yleisötilaisuuksien ja julkisten kokoontumisten rajaaminen 10 henkilöön jatkuisi 4.1.2021 asti. Myös muut tällä hetkellä voimassa olevat suositukset ja rajoitukset jatkuisivat 4.1. asti, sillä yhtymän mukaan epidemiatilanteen ollessa edelleen leviämisvaiheessa niitä ei ole mahdollista vielä lieventää.

Uutista täydennetty kello 17.43 Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän esityksellä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka