Seitsemän uutta virustartuntaa Kymenlaaksossa keskiviikkona, seitsemän uutta tartuntaa Kouvolassa, THL kertoo – Tiukentuneet rajoitukset astuivat voimaan tänään

Sairaalahoidossa edelleen kolme potilasta Kymsoten alueella. Kouvolan jätevesissä näkyy koko ajan koronavirusta.

Kuvituskuva. Riitta Ketola

Johanna Tenovirta ja Uutinen päivitetty THL:n osalta kello 12.20.

Kymenlaakson alueella on todettu keskiviikkona yhteensä 356 koronavirustartuntaa, Kymsote tiedottaa. Seitsemän uutta tartuntaa Kymsote vahvisti keskiviikkona. Kouvolassa on todettu keskiviikkona seitsemän uutta koronavirustartuntaa, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:n tilastoista. THL:n mukaan Kouvolassa keväästä lähtien todettujen tartuntojen määrä oli keskiviikkona 229.

Iitissä tartuntojen määrä on THL:n mukaan pysynyt samana. Keväästä lähtien kunnassa on ollut 8 koronavirustartuntaa.

Kymenlaakson ilmaantuvuusluku pysyi keskiviikkona THL:n tilastossa samana ja se on 61,7. Kaksi viikkoa aiemmin luku oli 31,7. Ilmaantuvuusluku kuvaa tartuntojen määrää 100 000 asukasta kohti kahden viikon aikana.

Kymsoten alueella sairaalahoidossa on kolme koronaviruspotilasta. Hoidettavien määrä on sama kuin tiistaina. Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Koronavirus ei ole kadonnut myöskään Kouvolan jätevesistä. Mäkikylän jätevesipuhdistamolla 15.–28. marraskuuta otetuissa näytteissä puhdistamolle tulevissa jätevesissä on näkynyt koko ajan koronavirusta.

Koko maassa todettiin keskiviikkona 420 uutta virustartuntaa. Keväästä lähtien Suomessa on todettu 25 882 virustartuntaa.

Koko Kymenlaakso siirtyi koronaviruksen leviämisvaiheeseen maanantaina. Katso täältä Kymsoten tiistaina asettamat rajoitukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi Kymenlaaksossa. Ne astuivat voimaan keskiviikkona.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilaistoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät muutamien päivien viiveellä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka