Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koko joukkue karanteenissa: KooKoon U17-joukkue on altistunut koronavirukselle – Myllykosken päiväkeskus kiinni maanantaina varotoimenpiteenä

Viikonloppuna oli 18 uutta tartuntaa eri puolilla Kymenlaaksoa. Niistä noin puolet on todettu Kouvolassa.

Koko KooKoon U17-joukkue on altistunut koronavirukselle. Koronatartunta on todettu lauantaina Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä.

Kymsote on huolehtinut altistuneen joukkueen kohdalla koronavirustartunnan jäljitys- ja selvitystyöstä. Kymsote on asettanut yhteensä 26 joukkueen pelaajaa ja toimihenkilöä karanteeniin. Muutama altistuneista on jo käynyt koronanäytteenotossa.

Joukkueelle järjestetään joukkotestaus tiistaina.

Varotoimenpiteenä Kouvolassa sijaitseva Myllykosken päiväkeskus on ollut suljettuna maanantaina. Kymsote totesi maanantaina, että päiväkeskuksen toiminta voi jatkaa tiistaina normaalisti. Päiväkeskuksen työntekijöitä ja asiakkaita ei ole katsottu altistuneiksi koronavirustartunnalle. Silti Kymsote pyytää kaikkia asiakkaita pienimmissäkin oireissa hakeutumaan aina koronavirustestiin.

Kymsoten alueella todettiin lauantaina kahdeksan ja sunnuntaina kymmenen uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on kaksi koronaviruspotilasta. Näistä koronatartunnoista puolet on todettu Kouvolassa ja puolet Etelä-Kymenlaaksossa Kotkassa, Haminassa ja Pyhtäällä.

Uusista koronatartunnoista osa on todettu koronavirustartunnan saaneen henkilön perheenjäsenillä, jotka ovat jo olleet karanteenissa. Uudet tartunnat eivät liity yksittäiseen suureen ketjuun, vaan kyseessä on tartuntoja useammista eri lähteistä. Koronatartuntojen vuoksi koululuokkia ja päiväkotiryhmiä on asetettu karanteeniin eri puolilla Kymenlaaksoa. Kymsotesta ollaan aina yhteydessä suoraan koronavirustartunnan saaneisiin ja altistuneisiin tai heidän huoltajiinsa, jolloin asianomaiset määrätään eristykseen tai karanteeniin.