Myllykosken päiväkodissa korona-altistus – Yksi lapsiryhmä ja työntekijöitä karanteeniin

Varhaiskasvatuspäällikkö Helena Kuusiston mukaan vanhemmat suhtautuvat päiväkotialtistumisiin pääasiassa ymmärtäväisesti, mutta ylilyöntejäkin on tapahtunut.

Kuvituskuva. Juha Peurala

Johanna Tenovirta

Myllykosken päiväkodissa on varmistunut korona-altistus. Koronavirukseen sairastunut henkilö on altistanut muita tartunnalle, Kouvolan kaupunki kertoo tiedotteessaan. Altistus koskee yhtä lapsiryhmää ja osaa työntekijöistä. Ryhmässä on yhteensä 25 lasta ja työntekijää. Heidät on asetettu karanteeniin.

Kymsote ottaa henkilökohtaisesti yhteyttä jokaiseen altistuneeseen ja antaa tarkemmat ohjeet karanteenista. Karanteenin pituus on maksimissaan 10 päivää.

Päiväkodissa on viisi ryhmää ja yksi ryhmä Saviniemen koulussa.

– Muutoksia voi toki tulla, mutta näillä näkymin muut ryhmät jatkavat normaalisti toimintaansa, Kouvolan kaupungin varhaiskasvatuspäällikkö Helena Kuusisto sanoo.

Karanteenissa olevan päiväkotiryhmän tila on toistaiseksi suljettu. Ryhmätilaan ei saa mennä kolmeen päivään. Sen jälkeen tilassa tehdään tehosiivous, Kuusisto kertoo.

Kymsote selvittää päiväkodin tartuntaketjuja parhaillaan. Sekä kaupungin henkilöstöä että lasten huoltajia on tiedotettu asiasta.

Tieto koronatartunnasta tuli päiväkotiin myöhään tiistai-iltana. Päiväkoti otti yhteyden jokaiseen kotiin ja työntekijään illan aikana. Vanhemmat ovat Helena Kuusiston mukaan suhtautuneet pääsääntöisesti hyvin päiväkodeissa tapahtuneisiin altistumisiin. Ylilyöntejäkin on tapahtunut. Myllykosken päiväkodin kohdalla erä vanhemmista oli närkästynyt siitä, ettei perheen molempiin huoltajiin otettu yhteyttä. Kuusiston mukaan päiväkotiryhmien kohdalla asia koskettaa isoa joukkoa ihmisiä. Päiväkodin johtajan on toimittava nopeasti, että tieto päiväkotiryhmän karanteenista saavuttaa huoltajat ennen aamua. Hoidettavia asioita on paljon.

– Näissä tilanteissa toivottaisiin nyt ymmärrystä ja yhteistyötä kaikilta osapuolilta.

Kouvolassa koronavirusaltistumisia on ollut kevään jälkeen kolmessa päiväkodissa. Niskalan päiväkoti asetettiin karanteeniin keväällä. Mielakassa yksi ryhmä oli karanteenissa syksyllä. Myös yhdessä perhepäivähoitoryhmässä on ollut altistus.

Uutiseen lisätty Helena Kuusiston haastattelu kello 11.40.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka