Kymsoten alueen koronatartuntaketjut on saatu hyvin selvitettyä, johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa sanoo

Kymenlaakson koronatilanne on yhä perustasolla.

Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa. Katja Juurikko

Marjo Latvanen

Kymenlaakson koronavirustilanne on edelleen perustasolla, tiedottaa Kymsote. Kymenlaakson koronatilannetta käytiin läpi perjantaina, kun Kymenlaakson alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui.

Tartuntoja on ilmennyt maakunnassa päivittäin, mutta epidemia on ollut edellisviikkoa rauhallisempi.

– Kymsoten tartuntatautiyksikkö on saanut isotkin tartuntaketjut hyvin jäljitettyä, mikä on epidemian leviämisen estämisen kannalta tietysti merkittävä asia, Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo tiedotteessa. Kymenlaaksossa on todettu vain yksittäisiä tartuntoja, joiden lähdettä ei ole pystytty selvittämään varmuudella.

Kymsoten mukaan tartuntojen lähteitä on jäljitetty Kymenlaakson ulkopuolelle ja ulkomaille. Edellisviikon laajaan tartuntaketjuun on löydetty vielä yksi uusi tartunta, mutta muuten kyseinen ketju on hiipumassa.

Marja-Liisa Mäntymaa sanoo, että koronavirustartuntojen leviäminen on lopulta kaikkien käsissä.

– Toivon edelleen ihmisiltä tarkkaa harkintaa siihen, missä ja millaisissa tilanteissa liikkuu. Myöskään maskien käyttöä ja hygieniasta huolehtimista en varmasti voi liiaksi korostaa. Maskia käyttämällä näytämme, että välitämme omasta ja muiden hyvinvoinnista, Mäntymaa sanoo.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka