Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkustusrajoitukset palautuvat muun muassa Virosta, Ruotsista ja Saksasta saapuville matkustajille

Maahantulon rajoitukset palautetaan Suomen ja Islannin, Norjan, Ruotsin, Saksan, Slovakian ja Viron välisessä liikenteessä. Rajoitukset tulevat voimaan ensi maanantaina.

Suomeen saa tällä hetkellä matkustaa vapaasti vain maista, joissa on ollut enintään 25 tautitapausta sataatuhatta asukasta kohti kahden viikon aikana. Kyseisissä maissa tämä raja on ylittynyt.

Rajoitukset poistuivat näistä maista vasta viime viikonloppuna, mikä tarkoitti, että niistä on saanut tulla lomamatkalle Suomeen vajaan viikon. Matkailijan ei myöskään ole tarvinnut jäädä omaehtoiseen karanteeniin Suomessa.

Maahantulon rajoitukset jäävät sisärajaliikenteessä voimaan myös usean muun maan ja Suomen välillä. Nämä maat ovat Hollanti, Belgia, Espanja, Italia, Itävalta, Kreikka, Luxemburg, Malta, Portugali, Ranska, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Tshekki ja Unkari. Maahantulo näistä ja aiemmin mainituista maista on mahdollista vain työmatkalle tai muusta välttämättömästä syystä.

Maahantulijoille suositellaan kahden viikon omaehtoista karanteenia. Lokakuun alusta alkaen omaehtoista karanteenia voi halutessaan lyhentää kahdella vapaaehtoisella koronatestillä.

Päivittäinen liikenne Suomen, Ruotsin ja Norjan välisellä maarajalla rajayhteisöjen välillä myös sallitaan. Lisäksi maanantaista alkaen Suomessa voi käydä työssä Ruotsista ja Virosta ilman omaehtoista kahden viikon karanteenia tai testauksia.

Suomen ja Schengen-alueeseen kuulumattomien maiden väliseen liikenteeseen tulee myös muutoksia ensi maanantaista lähtien.

Juttua muokattu klo 20.17, Lisätty tietoa ja korjattu aiempi tieto siitä, että työssäkäynti Ruotsista ja Virosta ilman omaehtoista karanteenia astuu voimaan lokakuun alusta. Todellisuudessa se on voimassa ensi maanantaista alkaen.