Saappaat jalassa: Manu Soininmäellä on 70 näätäpuhelinta - Eränkävijät-ohjelmasta tuttu metsästäjä on keksinyt tukun metsästystä helpottavia apuvälineitä

Näätälinjamies tekee väitöskirjaa jäniksen tulevaisuudesta ja kerää perhosia sen minkä metsästykseltään ehtii.

Manu Soininmäen kehitti näätäpuhelimensa tutun insinöörin avustuksella. 

Matti Tieaho

Eränkävijät-televisiosarjasta tunnettu Manu Soininmäki tunnetaan metsästykseen liittyvistä innovaatioistaan. Vesilahdella asuva metsästäjä paljastaa, että hänellä on noin 70 kännykkää – ja saman verran loukkuja.Tehokkaimmillaan Soininmäen loukut pyytivät 22 näätää marras-joulukuun aikana. Nykyisin hän pitää paljon vähemmän loukkuja pyynnissä.– Pariin vuoteen en ole pitänyt niin paljon pyytimiä, koska näätäkanta ei kestä sellaista.

<br>Ei asiaa Vantaan lentokentälle

Kun loukkuun kytketty puhelin antaa hälytyksen Soininmäen näätälinjaan, tämä katsoo kartasta, missä hälytyksen tehnyt puhelin sijaitsee. Saaliin voi sen jälkeen hakea loukusta pois.- Tämän kanssa ei kannata mennä Vantaan lentokentälle, Soininmäki toteaa puhelinvirityksestään.Hän ei paljasta yksityiskohtia apparaatistaan, mutta pakastinrasiasta löytyy vanhan nokialaisen lisäksi 9 voltin paristo, Soininmäen ajatuksen pohjalta tehty mikropiiri ja johtoja.

<br>Jänikset tulevaisuus

Tv-sarjassa Soininmäki on veijarimainen hahmo, joka kehittelee jos minkälaisia keksintöjä metsästyksen helpottamiseksi. Hahmon takaa paljastuu kuitenkin biologi, joka valmistelee väitöskirjaa siitä, miten metsäjänikselle käy tulevaisuudessa. Ilmastonmuutoksen myötä lumelliset talvet käyvät harvinaisiksi, ja idästä maahan levinnyt rusakkokin valtaa reviirejä.– Rusakot pöllivät sopeutuvuusgeenejä pohjoiseen ja ne levittäytyvät metsäjänisten alueille.

<br>Perhosharrastus jatkuu yhä

Soininmäki uskoo, että muutoksista huolimatta jänis sinnittelee Suomessa tulevaisuudessakin. Kuuntele Saappaat jalassa -podcastistä, mitä kaikkea Soinimäellä on sanottavaa suomalaisesta metsästyksestä ja luonnosta. Tietenkin jaksossa puhutaan myös Soininmäen perhosharrastuksesta.– Iskä sanoi, että älä sinä poika sellaista hullutusta rupea harrastamaan, ja hitto tässä ollaan. 46-vuotias äijä on harrastanut 36 vuotta perhosia.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka