Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen hyvitystä jatketaan Kouvolassa toukokuulle

Hyvityksen saa, jos lapsi on pois varhaiskasvatuksesta poikkeusolojen takia vähintään kahden viikon ajan.

Kouvolan kaupunki hyvittää varhaiskasvatuksen maksuja, jos lapsi on hoidosta pois vähintään kahden viikon ajan. Katja Juurikko

Marjo Latvanen

Kouvolan kaupunki jatkaa varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen hyvitystä 13. toukokuuta asti.

Hyvityksen hoitomaksuista saa, jos lapsi on pois varhaiskasvatuksesta vähintään kahden viikon ajan poikkeusolojen aikana, Kouvolan kaupunki tiedotti keskiviikkona.

Hyvitys koskee päiväkodeista, esiopetuksesta tai perhepäivähoidosta tauolla olevia lapsia. Lapsen poissaolosta on ilmoitettava varhaiskasvatusyksikköön etukäteen esimerkiksi sähköpostilla tai Wilma-viestillä.

Hyvityksen hakemuslomakkeen saa netistä

Uusi hakemus on tehtävä kirjallisena, mutta uutta hakemusta ei tarvitse tehdä, jos jatkoa haetaan jo tehtyyn maksuhyvityspäätökseen.

Hyvityksen hakemuslomake on varhaiskasvatuksen verkkosivuilla, josta sen löytää kohdasta asiakasmaksut/asiakasmaksun muutoshakemus.

Poikkeusolojen jatkuessa hyvityskäytäntöä jatketaan 14. toukokuuta jälkeen.

Asiaan liittyviin kysymyksiin saa tietoa ensisijaisesti oman varhaiskasvatusyksikön johtajalta puhelimitse tai sähköpostitse.

Poikkeusjärjestelyt saattavat jatkua lukukauden loppuun

Kouvolan kaupungin mukaan lapsiperheiden palvelut järjestetään poikkeusoloissakin mahdollisimman toimiviksi ja turvallisiksi noudattaen hallituksen, ministeriöiden ja THL:n ohjeita.

– Poikkeusjärjestelyjä varaudutaan jatkamaan lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii. Kaupunki suosittaa hallituksen tavoin, että lapset hoidettaisiin kotona tai olisivat etäopetuksessa, jos se perheille on mahdollista, Kouvolan kaupungin kasvatus- ja opetusjohtaja Veikko Niemi kertoo.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka