Joukkorokotukset laajenevat Kymenlaaksossa – 75–79-vuotiaiden rokotukset alkavat ensi viikolla

Sairautensa vuoksi 1. riskiryhmään kuuluvien rokotukset laajenevat kaikkiin yli 18-vuotiaisiin. Ajanvaraus uusille rokotusryhmille avautuu 18. maaliskuuta.

Kymsote suosittelee käyttämään sähköistä ajanvarausta ruuhkien välttämiseksi. Kuvituskuva. Essote/Jussi Salminen

Kanerva Jalarvo

Joukkorokotukset etenevät Kymenlaaksossa. Koronarokotusten seuraava rokotettavien ryhmä on 75–79-vuotiaat kymenlaaksolaiset. Heidän ajanvarauksensa alkaa huomenna torstaina 18. maaliskuuta ja rokotukset käynnistyvät viikolla 12.

Kymsoten tiedotteen mukaan myös kaikki tätä vanhemmat voivat edelleen varata aikoja rokotuksiin.

Rokotettavien ryhmään kuuluvat myös ikääntyneiden omaishoitajat ja samassa taloudessa asuvat yli 70-vuotiaat.

Joukkorokotukset laajenevat

Tiedotteessa kerrotaan, että sairautensa vuoksi 1. riskiryhmään kuuluvien rokotusten ikäraja laajenee kaikkiin yli 18-vuotiaisiin. Rokotusta tarjotaan nyt 18–69-vuotiaille henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustartunnalle erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Tällaisia sairauksia tai tiloja ovat elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus tai keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes sekä Downin oireyhtymä.

Tarkemmat tiedot kriteereistä löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta.

Mikäli henkilö ei ole varma, kuuluuko hän sairautensa tai tilansa vuoksi tähän riskiryhmään, asian voi selvittää hoitavalta taholta tai omalta terveysasemalta.

Sairauden vuoksi riskiryhmään kuuluvien kohdalla oikeus rokotukseen koskee ainoastaan riskiryhmäläistä itseään.

Sähköistä ajanvarausta kannattaa suosia

Kymsote suosittelee kymenlaaksolaisia käyttämään sähköistä ajanvarausta ruuhkien välttämiseksi. Mikäli sähköinen asiointi ei ole mahdollista, ajan voi varata myös puhelimitse.

Ohjeet ajanvaraukseen löytyy Kymsoten nettisivuilta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka