Kolme uutta koronatartuntaa Kouvolassa, Kymsotella kuusi tartuntaa keskiviikkona – Suomessa 779 uutta tautitapausta

Kymsotella ei ole yhtään koronapotilasta sairaalahoidossa.

Kouvolassa on voimassa vahva suositus etätöihin niillä aloilla, millä se on mahdollista. Katja Juurikko

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa varmistui keskiviikkona kuusi uutta koronavirustartuntaa, Kymsote kertoi. Kymsoten alueella on todettu yhteensä 948 koronavirustartuntaa epidemian aikana.

Kouvolassa varmistui kolme uutta koronavirustartuntaa keskiviikkona, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoi. Kouvolassa on epidemian alusta lähtien ollut 518 koronatartuntaa.

Kymenlaaksossa viruksen ilmaantuvuusluku oli keskiviikkona 25,1. Luku kuvaa tapausten määrää kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti.

Kymenlaaksossa ei ole tällä hetkellä sairaalahoidossa koronaviruspotilaita. Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Kymenlaaksossa oli keskiviikkoon mennessä saanut ensimmäisen koronarokotteen 14 868 eli 9,1 prosenttia alueen väestöstä. Toisen rokotteen saaneita oli 3 367. Määrä on 2,1 prosenttia alueen asukkaista.

Kouvolassa ensimmäisen rokotteen saaneita oli keskiviikkoon mennessä 6 750. Toisen rokotteen saaneita oli 1 410. Yli 80-vuotiaista on rokotettu eniten Kouvolassa. Heidän määränsä oli keskiviikkoon mennessä 2 840. Ensimmäisen rokotteen on saanut Kouvolassa 8,3 prosenttia asukkaista. Toisen rokotteen saaneita on 1,7 prosenttia.

Suomessa ylittyi torstaina puolen miljoonan rokotteen saaneen raja. Koronavirusta vastaan rokotettuja on yhteensä nyt 515 218. Aikuisista on maassa täten rokotettu 11,5 prosenttia.

Suomessa raportoitiin keskiviikkona 779 uutta koronavirustartuntaa THL:n mukaan. Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu 2 452 enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Suomessa on raportoitu nyt yhteensä 63 889 koronavirustartuntaa. Eniten tartuntoja tuli ilmi Helsingissä, missä niiden määrä oli 236. Epidemian alusta lähtien koronavirus on aiheuttanut Suomessa 776 kuolemaa.

Uutinen päivittyy.

Lisätty THL:n luvut 12.06.

Lisätty rokotetiedot kello 13.55.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka