THL: Kouvolassa yksi uusi tartunta, samoin Kymenlaaksossa yksi tartunta tiistaina

Kymsote on rokottanut lähes puolet yli 80-vuotiaista. Sairaalahoidossa on koronan takia yksi potilas Kymsoten alueella.

Kuvituskuva. Anneli Tuominen-Halomo

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa varmistui tiistaina yksi uusi koronavirustartunta, Kymsote kertoi. Kymsoten alueella on todettu yhteensä 942 koronavirustartuntaa viime vuoden keväästä lähtien.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:n mukaan Kouvolassa varmistui tiistaina yksi uusi koronatartunta. Kouvolassa on viime keväästä lähtien varmistunut yhteensä 515 virustartuntaa.

Kymenlaaksossa koronaviruksen ilmaantuvuus oli tiistaina 26,9. Luku kuvaa taudin ilmaantuvuutta kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti. Kymenlaaksossa on ollut kahden viime viikon aikana 44 tartuntaa. Sitä edeltäneiden kahden viikon aikana niitä oli 46.

Kymsoten alueella sairaalahoidossa on yksi koronaviruspotilas. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun koronatartunta on todettu. Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Kymsoten alueella oli saanut ensimmäisen koronarokotteen tiistaihin mennessä 14 223 asukasta. Toisen rokotteen on saanut 3 329. Yli 80-vuotiaita Kymenlaaksossa on rokotettu yhteensä 6 052. Seuraavaksi eniten Kymsote on rokottanut 55–59-vuotiaita. Heistä ensimmäisen rokotteen on saanut 1 108.

Kouvolassa ensimmäisen koronarokotteen oli saanut tiistaihin mennessä 6 465. Toisen rokotteen saaneita oli 1 373. Yli 80-vuotiaista rokotteen oli Kouvolassa saanut 2 816. Kymenlaaksossa kahdeksan prosenttia väestöstä on saanut ensimmäisen rokotteen ja toisen rokotteen kaksi prosenttia alueen asukkaista.

Kymenlaakson koronatilanne on kehittynyt paremmaksi viime viikkoina ja Kymsote haluaa saman suuntauksen jatkuvan. Kymenlaaksossa alkoi maanantaina vähintään kolmen viikon tiukempien suositusten ja rajoitusten jakso. Yläkoulut siirtyivät Kymenlaaksossa etäopetukseen. Kymenlaaksossa yli 6 henkilön tapahtumat ja yleiset kokoontumiset on kielletty maaliskuun ajan.

Suomessa varmistui tiistaina 588 uutta koronatartuntaa, THL kertoi. Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu 2 453 enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Koko epidemian aikana tartuntoja on Suomesta varmistunut yhteensä 63 110.

Uutinen päivittyy.

Lisätty THL:n luvut 12.19.

Lisätty rokotetiedot kello 13.55.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka