THL: Kouvolassa kaksi uutta koronatartuntaa maanantaina – Kahdeksan tartuntaa lauantaista maanantaihin Kymenlaaksossa

Kymsoten alueella tutkittiin yli 2 000 koronanäytettä viikon aikana.

Viikon aikana Kymsoten alueella tutkittiin runsaat 2 000 koronavirusnäytettä. Katja Juurikko

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa varmistui lauantaista maanantaihin yhteensä kahdeksan koronavirustartuntaa, Kymsote tiedottaa. Lauantaina tartuntoja varmistui neljä, sunnuntaina kolme ja maanantaina yksi. Epidemian aikana Kymsoten alueella on todettu yhteensä 941 koronavirustartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoi kahdesta uudesta koronatartunnasta maanantaina Kouvolassa. THL:n mukaan Kouvolassa on varmistunut epidemian alusta lähtien yhteensä 514 koronatartuntaa.

Kymenlaakson ilmaantuvuusluku oli maanantaina 27,6. Ilmaantuvuus kuvaa tapausten määrää kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden.

Maanantaihin mennessä Kouvolassa oli saanut ensimmäisen koronarokotteen 6 175 henkilöä. Määrä on 7,6 prosenttia kaupungin asukasluvusta. Toisen rokotteen saaneita oli 1 373 eli 1,7 prosenttia asukkaista. Ensimmäisiä rokotteita ovat saaneet eniten yli 80-vuotiaat. Heidän määränsä oli 2 785. Yli 80-vuotiaista Kouvolassa oli maanantaihin mennessä rokotettu 44,9 prosenttia.

Kymsoten alueella on annettu yhteensä 13 444 ensimmäistä rokotetta. Toisen rokotteen on saanut 3 329.

Kymsoten alueella sairaalahoidossa oli maanantaina kaksi koronaviruspotilasta. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun koronatartunta on todettu.

Maaliskuun alusta lähtien Kymsoten alueella on tutkittu 2 031 koronavirusnäytettä. Viime vuoden maaliskuun alusta maanantaihin Kymsotessa on tutkittu yhteensä 54 384 näytettä. Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

THL:n mukaan koko maassa varmistui maanantaina 459 uutta koronatartuntaa. Suomessa raportoitiin maanantaina seitsemän uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, THL kertoi. Yhteensä koronaan liittyviä kuolemia on kirjattu nyt 774.

Sairaalahoidossa viruksen vuoksi on yhteensä 251 ihmistä, joista 37 on tehohoidossa. Valtaosa sairaalahoidossa olevista on Helsingin yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella.

Yhteensä Suomessa on ollut epidemian alusta lähtien 62 522 tartuntaa.

Suomessa on ainakin yhden koronarokoteannoksen saanut nyt yli 481 300 ihmistä, THL:n mukaan. Toisen rokoteannoksen on saanut yli 84 700 ihmistä.

Lisätty THL:n luvut ja rokotetiedot 12.25.

Päivitetty maanantain rokoteluvut 13.59.

Lisätty kuolemantapaukset 14.23.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka