Rauhallinen maaliskuu jatkuu: Kouvolassa yksi uusi koronatartunta perjantaina

Suomessa varmistui perjantaina yli 700 uutta koronavirustartuntaa.

Kuvituskuva koronatestauksesta. Vesa Moilanen

Joonas Heinonen ja STT–STT

Kouvolassa varmistui perjantaina yksi uusi koronavirustartunta, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilastoista. Myös Kymsote tiedotti perjantaina vain yhdestä uudesta tartunnasta alueellaan.

Sairaalahoidossa Kymenlaaksossa on kolme koronaviruspotilasta.

Maaliskuun alku on ollut Kouvolassa rauhallinen uusien tartuntojen osalta. Kouvolassa on varmistunut viimeisen viiden päivän aikana vain kolme uutta tartuntaa. Kokonaistartuntamäärä on nyt Kouvolassa 511 ja koko Kymenlaaksossa 933.

Suomessa on raportoitu perjantaina kolmesta uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemantapauksesta. Tähän mennessä koronaan liittyvään tautiin on kuollut yhteensä 767 ihmistä, kertoo THL.

Uusia koronavirustartuntoja on raportoitu 704. Viimeisten kahden viikon aikana on todettu 2 492 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Viimeisten seitsemän päivän kuluessa on puolestaan todettu 743 tartuntaa enemmän kuin edellisen viikon aikana.

Pandemian alusta lähtien Suomessa on löydetty 60 904 koronatartuntaa.

Sairaalahoidossa on 239 ihmistä, joista tehohoidossa on 38 ihmistä. Sairaalahoidossa olevien yhteismäärä on vähentynyt eilisestä kuudella. Tehohoitopotilaiden määrä on vähentynyt yhdellä.

Koronatartuntojen ilmaantuvuus on nyt Suomessa runsaat 143 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden kahdessa viikossa. Suurinta ilmaantuvuus on Ahvenanmaalla, missä ilmaantuvuusluku kipusi peräti 427:ään.

Manner-Suomessa suurin ilmaantuvuus on edelleen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus), missä luku on nyt runsaat 280. Vähäisintä tartuntojen suhteellinen määrä on Kainuussa, jonka ilmaantuvuusluku on noin 11.

Kymenlaakson ilmaantuvusluku oli perjantaina 32,5.

Uutista päivitetty tuoreilla valtakunnallisella tiedoilla kuolemista ja ilmaantuvuudesta kello 14.56.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka