Kouvolassa viikon toinen nollapäivä koronatartunnoissa – Koko Suomen tartuntaluvut taas korkeat, 60 000 tartunnan raja rikkoutui

THL: Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolee keskimäärin kolme suomalaista päivässä.

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen (edessä) ja STM:n johtaja Pasi Pohjola koronatilannekatsauksessa torstaina. Jussi Nukari

Joonas Heinonen ja STT–STT

Kouvolassa ei varmistunut torstaina uusia koronavirustartuntoja, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilastoista.

Kouvolassa on tällä viikolla varmistunut vain kaksi uutta tartuntaa. Myös tiistaina oli nollapäivä uusien tartuntojen suhteen.

Yhteensä Kouvolassa on varmistunut 510 tartuntaa epidemian alusta lähtien. Iitin kokonaistartuntamäärä on pysynyt jo pitkään 19:ssä.

Kymsote tiedotti torstaina yhdestä uudesta tartunnasta Kymenlaaksossa. Kymsoten alueella on todettu epidemian alusta alkaen yhteensä 932 koronavirustartuntaa.

Sairaalahoidossa oli torstaina Kymenlaaksossa kolme koronaviruspotilasta. Määrä on sama kuin keskiviikkona.

Suomessa taas yli 750 uutta tartuntaa

THL:n mukaan Suomessa raportoitiin torstaina 758 uutta koronavirustartuntaa. Viimeisten kahden viikon aikana on todettu 2 275 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Pandemian alusta lähtien Suomessa on todettu nyt 60 200 tartuntaa.

Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemia raportoitiin torstaina viisi.

Noin 426 000 ihmistä on saanut Suomessa koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen. Määrä on kasvanut keskiviikosta noin 21 000 rokotetulla. Toisen rokoteannoksen on saanut yhteensä noin 84 000 ihmistä.

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen kertoi torstaina tiedotustilaisuudessa, että Suomessa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolee keskimäärin kolme suomalaista päivässä.

Koko maan ilmaantuvuusluku viimeisen kahden viikon ajalta on 134 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohti. Helsingin ja Uudenmaan alueella ilmaantuvuusluku on 264,5.

Kymenlaaksossa ilmaantuvuusluku oli torstaina 32,5.

Uutista päivitetty rokotusluvuilla kello 13.50.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka