Kuusankoskella Svenska Skolanissa korona-altistus, 7 on karanteenissa – THL: Kouvolassa neljä uutta tartuntaa, Kymsotella kolme tartuntaa perjantaina

Sairaalahoidossa on neljä koronapotilasta. Suomessa 720 uutta virustartuntaa.

Kuvituskuva. Katja Juurikko

Johanna Tenovirta

Kymsote varmisti perjantaina korona-altistumisen Kuusankoskella Svenska Skolanissa. Koronavirukseen sairastunut henkilö on altistanut muita tartunnalle. Kymsote on määrännyt seitsemän oppilasta ja opettajan karanteeniin.

Karanteenin ajaksi koulu järjestää etäopetuksen. Koulun henkilöstöä, oppilaita ja huoltajia on tiedotettu asiasta Wilman ja kaupungin sisäisten kanavien kautta. Kymsote ottaa jokaiseen altistuneeseen henkilökohtaisesti yhteyttä ja antaa lisäohjeita.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:n mukaan Kouvolassa varmistui perjantaina neljä uutta tartuntaa. Kouvolassa tartuntoja on todettu yhteensä 501. Iitissä virustartuntoja on ollut 19.

Kymenlaaksossa varmistui perjantaina kolme uutta koronatartuntaa. Kymsoten alueella on todettu epidemian alusta lähtien yhteensä 913 koronavirustartuntaa. Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Kymsoten alueella sairaalahoidossa on neljä koronaviruspotilasta. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun koronatartunta on todettu.

Kymenlaaksossa koronaviruksen ilmaantuvuusluku oli perjantaina 29,1. Ilmaantuvuus kuvaa tapausten määrää kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden.

Kymenlaaksossa oli torstaihin mennessä saanut ensimmäisen koronarokotteen 8 450 henkilöä. Kakkosrokotteiden saajia oli 2 988. Kouvolassa ykkösrokoteen saajia oli torstaina 3 880 ja kakkosrokotteen saaneita 1 287.

Suomessa on raportoitu perjantaina 720 uutta koronavirustartuntaa ja kaksi virukseen liittyvää kuolemantapausta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoo. Tartunnoista 237 on todettu Helsingissä. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 1 665 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Viimeisten 14 päivän ajalta koronatartuntojen lukumäärä on 6 835.

Viimeisten seitsemän päivän aikana koronatartuntoja on löydetty puolestaan 3 754, mikä on 673 tartuntaa enemmän kuin edeltävän viikon aikana.

Koronatartuntoja on kirjattu Suomessa tähän mennessä yhteensä 56 407.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Lisätty valtakunnan luvut kello 12.26.

Vaihdettu kuva kello 12.34.

Lisätty THL:n kuntakohtaiset luvut 13.14.

Lisätty THL:n rokotelukuja 14.00

Korjattu THL:n luvut Kouvolan osalta 14.16.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka