THL: Neljä uutta koronatartuntaa Kouvolassa torstaina – Kymsote vahvisti kuusi tartuntaa

Koko maassa 565 uutta tartuntaa.

Kuvituskuva. Katja Juurikko

Johanna Tenovirta

Kymenlaakson alueella varmistui torstaina kuusi uutta koronavirustartuntaa. Kymsote kertoo tiedotteessaan, että sen alueella on todettu yhteensä 910 koronavirustartuntaa keväästä lähtien. Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL raportoi Kouvolassa neljästä uudesta tartunnasta torstaina. Kouvolassa on todettu keväästä lähtien 497 virustartuntaa. Iitissä tartuntoja on ollut 19.

Kymenlaaksossa taudin ilmaantuvuusluku oli torstaina THL:n mukaan 25,1. Ilmaantuvuus kuvaa tapausten määrää kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden.

Kymsotella sairaalahoidossa on neljä koronaviruspotilasta. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun koronatartunta on todettu.

Kouvolassa 3 880 oli saanut ensimmäisen koronarokotteen torstaihin mennessä. Kakkosrokotteen oli saanut 1 287. Kymsoten alueella ensimmäisten rokotteiden saaneiden määrä oli torstaina 8 450. Kakkosrokotetta oli annettu 2 988:lle. Joukkorokotus 85 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille alkoi Kouvolassa torstaina.

Suomessa THL raportoi torstaina 565 uutta koronavirustartuntaa. Tautiin liittyviä uusia kuolemia THL raportoi torstaina kolme. Kuolemia on nyt yhteensä 740.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 6 522 tartuntaa, mikä on 1 396 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Viimeisten seitsemän vuorokauden aikana on raportoitu 3 478. Tämä on 434 enemmän kuin edeltävien seitsemän päivän aikana.

Yhteensä Suomessa on nyt todettu 55 687 koronatartuntaa.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilaistoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa.

Lisätty THL:n valtakunnan luvut kello 11.27.

Lisätty THL: paikalliset luvut 12.40.

Lisätty rokotetiedot 12.53

Korjattu tekstiin Kouvolan tartuntojen määrä ja lisätty kuolemantapaukset 13.50.

Päivitetyt rokotetiedot kello 15.45.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka