Kokoontumisrajoitukset jatkuvat – Urheilukatsomot, teatterit ja keikkapaikat pysyvät tyhjinä ainakin maaliskuun loppuun saakka

Aiemmin rajoitukset oli määrätty helmikuun loppuun asti.

Kouvolan teatterin näyttelijät nostivat helmikuussa esiin tapahtuma-alan ahdinkoa koronarajoitusten keskellä. Jussi Lopperi

Tapani Olkku

Yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoontumiset pysyvät koronaepidemian vuoksi kiellettyinä Kymenlaaksossa.

Kokoontumiset on kielletty sisä- ja ulkotiloissa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto avi päätti keskiviikkona, että rajoituksia jatketaan maaliskuun loppuun Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä. Aiemmin rajoitukset oli määrätty helmikuun loppuun asti.

Päätös koskee markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.

Kymmenen hengen rajoitus on voimassa kaikkialla paitsi Etelä-Karjalassa, jossa raja on 20 henkilöä.

Etelä-Suomessa tiukimmat rajoitukset on asetettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueelle. Siellä on kielletty kaikki yli kuuden hengen kokootumiset.

Avi suosittelee muutenkin välttämään kaikkia kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää. Jos kokoontuminen on välttämätöntä, turvavälejä ja hygieniasuosituksia on syytä noudattaa.

Avin määräämät rajoitukset eivät yllä yksityisiin tilaisuuksiin eivätkä normaaliin jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan. Myös viranomaisten kokoukset ovat rajoitusten ulkopuolella.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka