THL: Kouvolassa taas nollapäivä – Kymsotella varmistui keskiviikkona kaksi uutta koronatartuntaa

THL raportoi Suomessa 590 uutta tartuntaa ja kolme uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Kulttuurikeskus Seppo Votkin

Tapani Olkku ja STT–STT

Kymenlaaksossa on varmistunut keskiviikkona kaksi uutta koronavirustartuntaa, kertoo Kymsote. Tartuntoja on todettu yhteensä 904.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:n mukaan Kouvolassa ei ollut keskiviikkona yhtään uutta koronatartuntaa. Kouvolassa tartuntatapauksia on ollut epidemian alusta lähtien 493. Iitissä tartuntojen määrä oli keskiviikkona 19.

THL:n mukaan Kymenlaaksossa on ollut kahden viime viikon aikana 40 tartuntaa. Sitä edeltäneiden kahden viikon tartuntamäärä oli 85. Kymenlaaksossa viruksen ilmaantuvuus oli keskiviikkona 24,5. Ilmaantuvuus kuvaa tapausten määrää kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohden.

Sairaalahoidossa oli keskiviikkona Kymenlaaksossa neljä koronapotilasta.

Viimeisen viikon aikana tartuntoja on varmistunut 29 Kymenlaaksossa. Edellisen viikon aikana niitä varmistui samaiset 29, samoin sitä edeltävän viikon aikana.

Ensimmäisiä koronarokotteita oli annettu tiistaina Kymenlaaksossa 7 990. Kakkosrokotteen oli saanut 2 821. Kouvolassa ykkösrokotteen oli saanut tiistaina 3 756 ja kakkosrokotteen 2 821. Koko maassa 302 342 ihmistä on saanut vähintään ensimmäisen annoksen koronavirusrokotetta.

Suomessa THL raportoi tiistaina 590 uutta koronavirustartuntaa. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 1 124 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Suomessa THL raportoi kolme uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Virukseen liittyviä kuolemia on Suomessa kirjattu nyt yhteensä 737. Koko maassa sairaalahoidossa on viruksen takia 193 potilasta, ja heistä 35 on tehohoidossa.

Täydennetty kello 11.52: Suomen koronaluvut.

Lisätty paikallisia lukuja, THL:n lukuja ja rokotustiedot kello 14.00.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka