THL: Kouvolassa ei uusia tartuntoja, Kymsotella kahdeksan uutta koronatartuntaa tiistaina – Sairaalahoidossa on koronan takia kolme

Suomessa oli tiistaina 400 uutta koronavirustartuntaa.

Kuvituskuva. Jussi Lopperi

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa varmistui tiistaina kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Kymsote kertoi, että alueella on todettu epidemian alusta lähtien yhteensä 902 koronavirustartuntaa. Viime lauantaista tiistaihin Kymenlaaksossa on ollut 22 uutta tartuntaa.

Sairaalahoidossa oli Kymsoten alueella kolme koronaviruspotilasta. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun koronatartunta on todettu. Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n koronakartan uusien tartuntojen päivityksessä oli tiistaina tekninen päivitysongelma. Kouvolassa ei THL:n koronakartan mukaan ollut uusia tartuntoja tiistaina. Kouvolassa todettujen tartuntojen kokonaismäärä oli sama kuin maanantaina eli 493.

Suomessa THL varmisti tiistaina 400 uutta koronavirustartuntaa. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 6 125 tartuntaa, mikä on 838 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Seitsemän viime vuorokauden aikana Suomessa on raportoitu 3 485 tartuntaa. Tämä on 845 enemmän kuin edeltävien seitsemän vuorokauden aikana. Koronatartuntoja on tähän mennessä raportoitu koko maassa yhteensä 54 532.

THL kertoi yhdestä uudesta koronaan liittyvästä kuolemasta. Tiistaihin virukseen liittyviä kuolemia oli raportoitu 734.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on edelleen suurinta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Hus:n alueella. Viimeisten kahden viikon aikana Husin alueella on todettu reilut 200 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Uutiseen lisätty THL:n valtakunnan luvut 13.00.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka