THL: Kouvolassa ei yhtään uutta koronatartuntaa perjantaina – Kymenlaaksossa varmistui kaksi tartuntaa

Yli 7 700 on saanut ensimmäisen rokotteen Kymenlaaksossa.

Koronavirustestin tulos tulee tutkimuksen varmistuttua tekstiviestillä puhelimeen. Aake Roininen

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa varmistui perjantaina kaksi uutta koronavirustartuntaa. Kymsoten alueella on todettu epidemian alusta lähtien yhteensä 880 koronavirustartuntaa. Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Sairaalahoidossa on kaksi koronaviruspotilasta. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun koronatartunta on todettu.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:n mukaan Kouvolassa ei varmistunut yhtään koronatartuntaa perjantaina. Kouvolassa tartuntojen kokonaismäärä epidemian alusta lähtien oli 490.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku eli koronatartuntojen määrä sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajalta oli Kymenlaaksossa perjantaina 24,6. Luku on painunut alas tasaisesti Kymenlaaksossa kahden viikon aikana. Suomessa ilmaantuvuusluku oli perjantaina noin 94 tartuntatapausta.

Perjantaihin mennessä Kymenlaaksossa oli saanut ensimmäisen koronarokotteen 7 745 henkilöä. Kakkosrokotteen saajia oli 2 689. Kouvolassa oli saanut ensimmäisen rokotteen torstaihin mennessä 3 651. Kakkosrokotuksen saaneita oli 1 122. Luvut ilmenevät THL:n rokotekartalta.

THL kertoi perjantaina Suomessa 444:stä uudesta koronatartunnasta. Helsingissä tartunnoista oli 122. Kaikkiaan Suomessa on viime keväästä lähtien todettu tartuntoja 53 653. Virukseen liittyviä kuolemantapauksia on Suomessa 725.

Lisätty perjantain rokotustiedot ja THL:n luvut 13.15.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka