THL: Kouvolassa kaksi, Iitissä yksi uusi virustartunta – Kymsotella kolme tartuntaa torstaina

Sairaalahoidossa on viruksen takia kaksi. Kiihtymisvaiheessa on edelleen noudatettava perusohjeita, suosituksia ja rajoituksia, Kymsote muistuttaa.

Maskien käyttösuositus jatkuu Kymenlaaksossa. Katja Juurikko

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa varmistui torstaina kolme uutta koronavirustartuntaa, Kymsote kertoi tiedotteessaan. Kymsoten alueella on todettu pandemian alusta lähtien yhteensä 878 virustartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL raportoi Kouvolassa kahdesta uudesta tartunnasta torstaina. Keväästä lähtien Kouvolassa on varmistunut 490 tartuntaa. Iitissä uusia tartuntoja oli torstaina yksi. Syksystä lähtien Iitissä on ollut 19 tartuntaa.

Sairaalahoidossa Kymenlaaksossa oli kaksi koronaviruspotilasta. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun koronatartunta on todettu. Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Kymenlaakson ilmaantuvuusluku jatkoi torstaina laskuaan. Ilmaantuvuusluku oli 26,3. Sitä edeltäneiden kahden viikon luku oli 71. Ilmaantuvuus kuvaa tapausten määrää kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden.

THL:n tilaston mukaan Kymenlaaksossa on kahden viikon aikana varmistunut 43 tartuntaa. Sitä edeltäneiden kahden viikon aikana tartuntamäärä oli 116.

Ensimmäisiä koronavirusrokotteen saaneita oli keskiviikkoon mennessä Kymenlaaksossa 7 515. Määrä on 4,6 prosenttia alueen väestöstä. Kakkosrokotteen saaneita oli keskiviikkona 2 251.

Suomessa varmistui torstaina 614 uutta virustartuntaa. Niistä Helsingissä oli 205. Suomessa on pandemian alusta lähtien varmistettu 52 209 tartuntaa. THL ilmoitti torstaina kahdesta uudesta kuolemantapauksesta. Koronaviruksen aiheuttamia kuolemia on ollut Suomessa yhteensä 725.

Kymenlaaksossa ensimmäinen virustartunta varmistui 14. maaliskuuta viime vuonna.

Kymsote ilmoitti keskiviikkona, että Kymenlaaksossa siirrytään koronatilanteessa leviämisvaiheesta pykälää alemmas kiihtymisvaiheeseen. Koronakoordinaatioryhmän antamat alueelliset suositukset ovat voimassa aiemman päätöksen mukaisesti 28. helmikuuta saakka. Kymsote korostaa, että kaikki perusohjeet, suositukset ja rajoitukset ovat edelleen alueella voimassa.

THL:n luvut lisätty kello 12.20.

Valtakunnan tiedot ja rokotustilasto lisätty 12.56.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka