THL: Kouvolassa yksi uusi koronatartunta, Kymsotella viisi uutta tartuntaa tiistaina – Sairaalahoidossa viruksen takia on enää kaksi

Suomessa neljä uutta koronaan liittyvää kuolemaa tiistaina.

Koronarokotukset jatkuvat Kymenlaaksossa. Arkisto/Marja Tarvainen

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa todettiin tiistaiaamuna viisi uutta koronavirustartuntaa, Kymsote tiedotti. Kymsoten alueella on todettu epidemian alusta lähtien yhteensä 873 tartuntaa. Viikon sisällä uusia tartuntoja on ollut Kymenlaaksossa 33.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL kertoi tiistaina yhdestä uudesta koronatartunnasta Kouvolassa. THL:n mukaan Kouvolassa on ollut epidemian alusta lähtien 484 tartunnan saanutta. Iitissä tartuntoja on ollut syksystä lähtien 18.

Kymenlaaksossa sairaalahoidossa on kaksi koronaviruspotilasta. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun koronatartunta on todettu. Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Kymenlaaksossa viruksen ilmaantuvuus on laskenut. Tiistaina luku oli 30, kun se vielä kaksi viikkoa sitten oli 77. Luku kuvaa tartuntojen määrää kahden viikon aikana sataatuhatta asukasta kohti.

Kymsoten toteamat tartunnat voivat päivittyä viiveellä THL:n tilastoihin, joten päiväkohtaiset luvut eivät ole yksi yhteen. Lisäksi THL:n tilastoissa on mukana tartunnan saaneita, jotka ovat kirjoilla Kouvolassa, mutta asuvat ja hoidetaan muualla.

Koko maassa oli THL:n mukaan tiistaina 385 uutta tartuntaa. Niistä pääkaupunkiseudulla oli 193. Suomessa on tartuntoja ollut 51 047. Suomessa raportoitiin tiistaina neljä uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa, THL kertoo. Kaikkiaan virukseen liittyviä kuolemia on todettu Suomessa nyt 720.

Lisätty THL:n kuntakohtaiset ja valtakunnalliset luvut kello 12.14.

Lisätty uudet kuolemantapaukset kello 14.08.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka