THL: Kolme uutta tartuntaa Kouvolassa keskiviikkona – Kymsotella kaksi uutta koronatartuntaa, tekninen vika sotkee koronanäytteiden tulosten tallentumista

Kymsoten alueella neljä on edelleen sairaalahoidossa.

Hyvä käsihygienia on tärkeää koronan leviämisen estämiseksi. Katja Juurikko

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa varmistui keskiviikkona kaksi uutta koronavirustartuntaa. Kymsoten alueella on todettu keväästä lähtien yhteensä 846 koronavirustartuntaa.

Kymsote kertoi tiedotteessaan keskiviikkona, että koronatestien tulosten näkymisessä on jälleen ollut teknisiä häiriöitä. Kymsoten ohjelmistopalvelu koronabotissa eivät näin ollen näy kaikki uudet laboratoriovarmistetut tulokset.

Teknisten häiriöiden takia myöskään viime viikonlopun testitulokset eivät näkyneet koronabotissa, vaan ne tulivat viiveellä vasta maanantaina.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan Kouvolassa varmistui kolme uutta koronatartuntaa keskiviikkona. THL:n tilastossa Kouvolassa keväästä lähtien varmistettujen tartuntojen yhteismäärä oli keskiviikkona 471.

Kymenlaakson ilmaantuvuusluku oli 51,9. Luku kuvaa taudin ilmaantuvuutta 100 000 asukasta kohti kahden viikon aikana.

Sairaalahoidossa oli keskiviikkona Kymsoten alueella neljä koronaviruspotilasta. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun koronatartunta on todettu.

Keskiviikkoon mennessä Kymsoten alueella koronarokotuksen oli saanut 6 239 henkilöä. Kouvolassa ensimmäisen rokotuksen on saanut 2 956 ja toisen rokotuksen 709 henkilöä.

Ensimmäisen rokotuksen saaneita oli keskiviikkona Kymsoten alueella 6 239 ja toisen rokotuksen saaneita 2 043.

Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys. Kymsoten alueella tutkittiin 1.– 8. helmikuuta 1 942 koronanäytettä.

THL ilmoitti keskiviikkona Suomessa 400 uutta koronatartuntaa. Yhteensä Suomessa on vahvistettu keväästä lähtien 48 807 tartuntaa. Keskiviikkoon mennessä koko maassa oli 703 koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilastoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Lisäksi tilastointia ovat viime päivinä sotkeneet Kymsoten koronabottiin liittyvät tekniset ongelmat.

Päivitetty juttua keskiviikon rokotetietojen osalta kello 18:06. Korjaus: Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella on annettu yhteensä 6 239 rokotetta, ei 8 094.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka