Neljä uutta koronatartuntaa tiistaina Kymenlaaksossa, THL: 4 tartuntaa tilastoitu Kouvolaan – Kolme on sairaalahoidossa koronaviruksen takia

Maskin käyttöä suositellaan Kymenlaaksossa edelleen. Katja Juurikko

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa varmistui neljä uutta koronavirustartuntaa tiistaina. Kymsoten alueella on todettu yhteensä 844 koronavirustartuntaa viime keväästä lähtien, Kymsote kertoo tiedotteessaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan Kouvolassa varmistui tiistaina neljä uutta virustartuntaa. Kouvolassa on keväästä lähtien varmistunut 468 tartuntaa.

Iitissä tartuntojen määrissä ei ole viime päivinä tapahtunut muutoksia. Tartuntoja Iitissä on todettu tiistaihin mennessä 18.

Kymenlaaksossa viruksen ilmaantuvuus on laskussa. Tiistaina ilmaantuvuusluku oli 51,9. Ilmaantuvuus kuvaa tapausten määrää 100 000 asukasta kohden kahden viikon aikana.

Kymsoten alueella sairaalahoidossa on kolme koronaviruspotilasta. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun koronatartunta on todettu.

Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys. Koronavirus on edelleen Kymenlaaksossa leviämisvaiheessa.

THL:n mukaan koko maassa oli tiistaina 438 uutta virustartuntaa. Koko maassa on keväästä lähtien todettu 48 407 tartuntaa.

Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu Suomessa 5 287, mikä on 1 178 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Viimeisten seitsemän päivän aikana on todettu puolestaan 2 623 tartuntaa, mikä on 41 tapausta vähemmän kuin edellisen viikon aikana. Suomessa koronavirukseen on kuollut 701 henkilöä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka