Kouvolassa tartuntoja nolla maanantaina, 10 uutta koronatartuntaa Kymenlaaksossa – Luvussa ovat mukana myös viikonlopun tartunnat

Tekninen vika sotki Kymsoten tautitilastoa viikonlopun aikana. Kouvolassa koronarokotteen oli saanut 2 842 sunnuntaihin mennessä.

Hyvä käsihygienia yksi tehokkaimmista keinoista välttyä koronatartunnalta. Katja Juurikko

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa varmistui maanantaiaamuna 10 uutta koronavirustartuntaa, Kymsote kertoo tiedotteessaan. Kymsoten tautitilastossa olleen teknisen häiriön takia lukuun sisältyvät tartunnat koko viikonlopun ajalta. Keväästä lähtien Kymsoten alueella on todettu 840 koronatartuntaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n julkaiseman tilaston mukaan Kouvolassa ei ollut uusia tartuntoja maanantaina. Keväästä lähtien Kouvolassa on ollut 464 tartuntaa. Määrä oli sama kuin sunnuntaina. Iitissä koronatartuntojen määrä oli niin ikään ennallaan. Niitä on todettu syksystä lähtien 18.

Sairaalahoidossa Kymsoten alueella on neljä koronaviruspotilasta. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun koronatartunta on todettu.

Kymenlaaksossa ilmaantuvuusluku oli maanantaina 56,2. Ilmaantuvuus kuvaa koronatapausten määrää kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden.

Viime viikon aikana Kymsote tutki yhteensä 1 942 koronavirusnäytettä. Kaikkiaan näytteitä on otettu Kymsoten alueella viime maaliskuun alusta lähtien 46 846.

Kouvolassa oli sunnuntaihin mennessä koronavirusrokotuksen saaneita 2 842. Toisen rokotteen oli sunnuntaihin mennessä saanut 689. Kymsoten alueella oli rokotuksen saaneita yhteensä 7 743. Ensimmäisen rokotteen saaneita oli 5 930. Toisen rokotteen oli saanut 1 813. Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

THL ilmoitti maanantaina 353 uudesta virustartunnasta Suomessa. Koko maassa tartuntoja on todettu keväästä lähtien 47 969.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka