Kouvolassa yksi tartunta maanantaina – Kymsotella yhteensä 23 tartuntaa lauantain ja maanantain välillä

Kymenlaaksossa sairaalassa on kuusi koronaviruspotilasta ja taudin ilmaantuvuus jatkaa nousuaan.

Kuvituskuva. Outi Paappanen

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa varmistui lauantain ja maanantain aikana yhteensä 23 uutta koronatartuntaa, Kymsote kertoi maanantaina. Kymsoten alueella on todettu yhteensä 1 032 koronavirustartuntaa.

Sairaalahoidossa Kymsoten alueella on kuusi koronaviruspotilasta.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:n mukaan Kouvolassa oli maanantaina yksi uusi koronatartunta. Kouvolassa tautitapauksia on ollut viime vuoden keväästä lähtien 563.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilaistoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa.

Kymenlaaksossa taudin ilmaantuvuus jatkaa nousuaan. Maanantaina ilmaantuvuusluku oli kahden viime viikon aikana 53,3. Kahden niitä edeltäneiden viikkojen aikana luku oli 28,17. Luku kuvaa taudin ilmaantuvuutta kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti.

Ensimmäisen koronarokotteen oli maanantaina saanut Kouvolassa 10 441 asukasta. Määrä on vajaat 13 prosenttia kouvolalaisista. Toisen rokotteen saaneita Kouvolassa oli 1 595, mikä on noin 2 prosenttia alueen asukkaista.

Yli 80-vuotiaista Kouvolassa oli rokotettu 4 642. Ikäryhmästä noin 75 prosenttia on tällä hetkellä rokotettu. Kymsoten alueella yli 80-vuotiaista on rokotettu 9 524 henkilöä.

Kymsoten alueella ensimmäisen rokotteen on saanut 22 572 asukasta ja toisen rokotteen 3 700.

Viikon sisällä Kymsoten alueella tutkittiin yhteensä 2 217 koronavirustestiä. Viime vuoden maaliskuun alusta lähtien koronatestejä on otettu sairaanhoitopiirin alueella yhteensä 58 764.

Suomessa raportoitiin maanantaina kolme uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta, THL kertoi. Yhteensä kuolemantapauksia on ollut Suomessa 808.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on 306 ihmistä. Heistä 55 on tehohoidossa.THL raportoi maanantaina 430 uutta tartuntaa Suomessa. Kahden viime viikon aikana Suomessa on raportoitu 9 414 tartuntaa, mikä on 1 157 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Koko maassa on epidemian alusta lähtien todettu 72 073 tartuntaa.

Lisätty rokotemäärät 13.47.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka