Kouvolassa neljä koronatartuntaa ja Iitissä yksi uusi tiistaina – Kymsotella kuusi tartuntaa

Sairaalahoidossa Kymsotella on viisi koronaviruspotilasta.

Kymenlaaksossa on voimassa vahva kasvomaskin käyttösuositus. Katja Juurikko

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa varmistui tiistaina kuusi uutta koronavirustartuntaa, Kymsote kertoi. Kymsoten alueella on todettu yhteensä 1 038 koronavirustartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL raportoi neljästä uudesta koronatartunnasta Kouvolassa tiistaina. Kouvolassa on pandemian alusta lähtien ollut 567 tartuntaa.

Iitissä koronavirustartuntojen määrä nousi tiistaina yhdellä. Viime syksystä lähtien Iitissä on todettu 25 tartuntaa.

Kymenlaaksossa koronaviruksen ilmaantuvuus oli keskiviikkona 55. Luku kuvaa tautitapausten määrää kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti. Kahden edeltäneen viikon aikana luku oli 26,9.

Ensimmäisen koronarokotteen Kouvolassa oli tiistaihin mennessä saanut 10 490 asukasta eli vajaat 13 prosenttia asukkaista. Toisen rokotteen saaneita oli 1 596. Eniten Kouvolassa on rokotettu yli 80-vuotiaita. Heistä 4 674 on saanut ensimmäisen rokotteen. Määrä on 75,5 prosenttia ikäluokasa. 65–69-vuotiaista ensimmäisen rokotteen oli tiistaihin mennessä saanut 1 200 kouvolalaista.

Kymsote oli antanut ensimmäisiä koronarokotteita tiistaihin mennessä yhteensä 22 633. Niistä 9 558 on annettu yli 80-vuotiaille. Toisen rokotteen saaneita Kymsotella oli 3 701.

Muuntovirukset lisäävät kymenlaaksolaisten koronatartuntariskiä, Kymsote tiedotti. Kymenlaaksossa riski saada koronatartunta on suurempi kuin esimerkiksi syksyllä. Perusohjeita kuten käsihygieniaa, maskin käyttöä ja turvavälejä sekä suosituksia on noudatettava. – On tärkeää välttää matkustamista ja kontakteja erityisesti Kymenlaakson ulkopuolelta tulevien kanssa, Kymsote muistutti.

THL raportoi tiistaina 640 uutta koronatartuntaa Suomessa. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 1 136 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Yhteensä tartuntoja on koko pandemian aikana todettu Suomessa 72 713.

Ylivoimaisesti korkein ilmaantuvuusluku on edelleen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, jossa on viimeisten kahden viikon aikana todettu lähes 345 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Koronavirus oli tiistaihin mennessä aiheuttanut 809 kuolemaa Suomessa.

Lisätty rokotetiedot kello 14.13.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka