Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa Kouvolassa alkaa syksyllä robotiikan ja tekoälyn insinöörikoulutus

Hakuaika koulutukseen on parhaillaan käynnissä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kouvolan kampuksella alkaa syksyllä robotiikan ja tekoälyn insinöörikoulutus.

Päiväopintoina suoritettavaan koulutukseen on 30 aloituspaikkaa. Hakuaika on parhaillaan menossa ja jatkuu maaliskuun 31. päivään.

Koulutus aloitetaan vuorovuosin Kouvolassa ja Kotkassa. Kouvolan vuoro on ensimmäisenä. Vuoden 2022 syksyllä koulutus alkaa Kotkassa.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun tiedotteessa kerrotaan, että koulutuksen aikana opiskelijat perehtyvät robottien suunnitteluun, ohjelmointiin ja hyödyntämisen teollisessa tuotannossa ja palvelualoilla.

Opiskelija voi valita teollisuusrobotiikan lisäksi myös ohjelmisto- tai palvelurobotiikan opintoja. Koulutuksessa opetetaan myös data-analytiikkaa ja kyberturvallisuutta.

Alalla on hyvät työllistymisnäkymät

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun koulutusjohtaja Arja Sinkko sanoo, että koulutukselle on selkeä tarve ja paikka Kaakkois-Suomessa.

– Korkeakoulutasoista kone-, sähkö- ja automaatioalan koulutusta ei ole ollut aiemmin tarjolla alueella, Sinkko kertoo tiedotteessa.

Xamk kehittää uusia koulutuksia laajan ennakkotyön jälkeen. Sinkon mukaan ammattikorkeakoulussa kartoitetaan vaikutusalueen elinkeinoelämän tulevaisuuden osaamistarpeita lyhyemmällä ja pidemmällä aikajänteellä.

Insinöörikoulutuksessa yhteistyö yritysten kanssa on tiivistä. Opiskelijat saavat harjoittelupaikkoja, oppimisprojekteja ja opinnäytetyön aiheita. Yrityksillä on tärkeä osuus myös koulutuksen sisällön kehittämisessä.

Robotiikan ja tekoälyn insinööreille on hyvät työllistymisnäkymät. Ala työllistää teollisuudessa, insinööri- ja konsulttitoimistoissa sekä kuntien ja valtion palveluksessa.