Kouvolassa 10 uutta koronatartuntaa perjantaina, Kymenlaaksossa 18 tartuntaa – Tauti leviää nyt nuorten kokoontumisissa ja työpaikoilla

Sairaalahoidossa on kahdeksan koronaviruspotilasta.

Kuvituskuva. Pekka Ruissalo

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa varmistui perjantaina 18 uutta koronavirustartuntaa, Kymsote kertoi. Sairaanhoitopiirin alueella on todettu yhteensä 1 086 koronavirustartuntaa pandemian alusta lähtien.

Kymenlaaksossa sairaalahoidossa on kahdeksan koronaviruspotilasta.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL raportoi Kouvolassa 10 uutta koronatartuntaa perjantaina. Kouvolassa tartuntoja on ollut keväästä lähtien THL:n mukaan 580.

Kymsoten tartunnanjäljityksessä on viime päivinä löytynyt aiempaa enemmän tartuntoja nuorten kokoontumisien seurauksena sekä työpaikoilta. Muuntovirukset lisäävät kymenlaaksolaisten koronatartuntariskiä. Kymenlaaksossa riski saada koronatartunta on suurempi kuin esimerkiksi syksyllä, Kymsote muistuttaa.

Koronaviruksen ilmaantuvuus jatkaa kasvuaan. Kymenlaakson ilmaantuvuusluku oli perjantaina 66,1. Luku kuvaa tartuntojen määrää 100 000 asukasta kohti kahden viikon ajalta. Sitä edellisten kahden viikon aikana luku oli 23,3.

THL raportoi Suomessa perjantaina 512 uutta tartuntaa. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 613 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Koko maassa on pandemian alusta ollut 74 754 tartuntaa.

Uutinen päivittyy.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka