Inkeroisissa sijaitsevalla kuntosali Inxa Gymillä käyneellä on todettu koronatartunta – Noin 50 altistunut, Kymsoten koronajäljitys on ruuhkautunut

Kuvituskuva Katja Juurikko

Joonas Heinonen

Inkeroisissa sijaitsevan Inxa Gym -kuntosalin kävijällä on todettu koronavirustartunta, Kymsote tiedotti perjantaina.

Paikalla tiistaina 23.3. kello 18.30–20.30 ja keskiviikkona 24.3. kello 17.40–20 olleet ovat mahdollisesti altistuneet koronavirustartunnalle. Heitä on noin 50.

Mikäli tuolloin paikalla olleella on koronavirukseen sopivia vähäisiäkään oireita, kuten väsymys, päänsärky, kurkkukipu, nuha, yskä, kuume, vatsakipu, oksennusta tai ripulia, hänen tulee hakeutua herkästi koronavirustestiin.

Kymenlaaksossa hoitoon hakeudutaan sähköisten palveluiden kautta www.omaolo.fi tai koronabotti.hus.fi/ tai ottamalla puhelimitse yhteyttä päivystysapuun numeroon 116 117.

Koronatartunnat Kymenlaaksossa ovat lisääntyneet ja alueella on useita laajojakin korona-altistumisia. Tartuntatautiyksikön koronajäljitys on tällä hetkellä ruuhkautunut ja yhteydenotoissa on viivettä, Kymsote kertoo.

Koronajäljittäjät kontaktoivat eli ovat aina ensin yhteydessä koronatartunnan saaneeseen henkilöön ja tämän jälkeen tartuntatautilääkärin ohjeiden mukaisesti mahdollisiin altistuneisiin. Yksi koronatartunnan saanut on voinut altistaa kymmeniä ihmisiä. Tartuntatautiyksikkö tekee töitä myös viikonloppuisin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka