Iltalehti: Turun surmatöistä epäillään kouvolalaista miestä – Epäillyllä ei ole rikostaustaa

Lounais-Suomen poliisi vaatii epäiltyä vangittavaksi tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Poliisi sai lauantaiaamuna 3. huhtikuuta neljän jälkeen ilmoituksen ampumisesta kerrostalossa Turun Pernossa. Roni Lehti / Lehtikuva

STT , Aapo Mentula

Lounais-Suomen poliisi vaatii tänään Turun ammuskelutapaukseen liittyen 27-vuotiasta miestä vangittavaksi epäiltynä kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä. Iltalehti kertoi tänään, että epäillyllä on voimassa oleva kotiosoite Kouvolassa. Lehden mukaan miehellä ei ole taustallaan tuomioistuimeen edenneitä rikos- tai siviiliasioita.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus pitää vangitsemisistunnon kello 13, osin videoyhteyden välityksellä.

Poliisi: Toinen kuolleista mahdollisesti sivullinen

Verityöt tehtiin lauantain vastaisena yönä Turun Pernossa. STT uutisoi sunnuntaina, että poliisin mukaan henkirikoksen varsinaisena kohteena oli surmansa saanut 27-vuotias mies ja mahdollisesti miehen kanssa samassa asunnossa olleet kaksi ihmistä, jotka eivät saaneet tilanteessa vammoja.

Ampumisessa kuoli lisäksi 25-vuotias nainen ja haavoittui 29-vuotias mies. Poliisi kertoi STT:lle, että he olivat sivullisia, jotka tulivat tapahtumapaikalle.

– He eivät olleet suoraan liitännäisiä keneenkään näihin henkilöihin, kertoi päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Paaer STT:lle.

Paaerin mukaan kaksi sivullista olivat paikalla silloin, kun epäilty sinne saapui, mihin epäilty ei ollut varautunut.

Epäilty oli ampunut laukauksia asunnossa sisällä, kerrostalon rappukäytävässä sekä talon ulkopuolella. Poliisin mukaan epäilty oli haavoittanut vammoja saanutta miestä teräaseella.

Hätäpuhelun soittanut mies kuoli

Poliisin mukaan hätäkeskukseen tuli lauantaina aamuyöllä puhelu, jossa kerrottiin, että Pernossa Paavolankadulla sijaitsevassa kerrostalossa oli ammuttu laukauksia. Soittaja kertoi itse, että häntä oli ammuttu. Paaerin mukaan puhelun soitti ammuttu mies, joka myöhemmin kuoli.

Tapahtumapaikalle saavuttuaan poliisit löysivät miehen ja naisen kuolleena. Paikalla oli myös haavoittunut mies. Lisäksi poliisi tapasi asunnosta 23-vuotiaan miehen ja 49-vuotiaan naisen, jotka kertoivat piiloutuneensa.

Poliisi kohtasi tapahtumapaikan läheisyydessä miehen, jolla oli hallussaan ampuma-ase ja teräase. Mies luopui aseistaan poliisin käskystä ja hänet otettiin kiinni ilman vastarintaa. Epäiltyä ei siis otettu kiinni rappukäytävästä, kuten poliisi vielä lauantaina kertoi.

27-vuotiasta miestä epäillään kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä. Lisäksi miestä epäillään ampuma-aserikoksesta ja huumausaineisiin liittyvästä rikoksesta.

– Epäilty on kuulusteluissa toiminut yhteystyöhaluisesti rikoksen selvittämiseksi. Olemme saaneet tapahtumien kulusta tarkkojakin tietoja. Epäilty on myös myöntänyt teot pääpiirteittäin, Paaer kertoi sunnuntaina.

Paaerin mukaan teon motiivi on "hyvinkin tarkkaan" poliisin tiedossa.

Palvelut

Ruokapaikka