Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Potkukelkkailija pelastettiin merestä Kotkassa – Suomenlahden merivartiosto kehottaa pysymään pois jäiltä

Merivartioston mukaan pudonnut ehti olla vedessä noin parikymmentä minuuttia.

Potkukelkkailija putosi heikkoihin jäihin tiistaiaamuna Kaarniemenlahdella Kotkassa. Pelastajat saivat pudonneen ylös merestä ja hänet toimitettiin Kymenlaakson keskussairaalaan.

Hätäkeskus sai tiedon turmasta yhdeksän jälkeen aamulla. Suomenlahden merivartiostosta kerrotaan, että rannalla ollut ihminen oli nähnyt onnettomuuden ja hälyttänyt apua. Paikalle lähetettiin yksiköitä Kymenlaakson pelastuslaitoksesta ja myös Rajavartiolaitoksen meripelastuskopteri. Pintapelastajat noutivat mereen pudonneen rannalle, ja ensihoito sai hänet elvytettyä. Merivartioston mukaan pudonnut ehti olla vedessä noin parikymmentä minuuttia.

Onnettomuuspaikka sijaitsee muutaman sadan metrin päästä rannasta, ja paikalla on jokunen metri vettä. Merivartioston mukaan alueen jäällä on jo sulia kohtia. Merivartiostosta muistutetaankin, ettei jäälle kannata enää missään nimessä mennä ainakaan Suomenlahden alueella.