Kymenlaaksossa torstaina 19 uutta koronatartuntaa – Kouvolassa THL kirjasi 7 uutta tartuntaa

Vielä ei ole koronarajoitusten höllentämisen aika, sanoi pääministeri Sanna Marin (sd.), ja myös oppositio kehottaa malttiin rajoitusten purkamisessa. Suomessa yli miljoona ihmistä on jo saanut vähintään yhden koronarokotuksen.

Uusien koronatartuntojen määrä pysyy korkeana Kymenlaaksossa. Kuvituskuva. Heikki Saukkomaa

STT , Tapani Olkku

Kouvolassa on varmistunut torstaina 7 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Tartuntoja on todettu epidemian alusta lähtien yhteensä 642.

Iitissä ei ole ilmaantunut uusia tartuntoja ja niiden kokonaismäärä pysyy 31:ssä.

Kymenlaaksossa on varmistunut 19 uutta tartuntaa, kertoo puolestaan Kymsote.

Sairaalahoidossa on yhdeksän koronaviruspotilasta.

Kymsoten toteamat tartunnat voivat päivittyä viiveellä THL:n tilastoihin, joten päiväkohtaiset luvut eivät ole yksi yhteen. Lisäksi THL:n tilastoissa on mukana tartunnan saaneita, joiden kirjat ovat Kouvolassa, mutta jotka asuvat ja hoidetaan käytännössä muualla.

Kouvolassa ensimmäisen koronarokotteen oli torstaihin mennessä saanut 19,0 prosenttia ja toisenkin annoksen 2,0 prosenttia asukkaista.

Koko maassa ylittyi torstaina miljoonan annetun rokotteen raja. Ensimmäisen annoksen osalta rokotekattavuus on Suomessa 18,5 prosenttia ja toisen rokotteen osalta 1,6 prosenttia.

Koko maassa hienoinen nousu, mutta pidempi käyrä jatkaa laskussa

Suomessa on todettu torstaina 426 uutta tartuntaa, THL kertoo.

Kahden viikon tartuntamäärät jatkavat laskusuunnassa. Kahden viime viikon aikana on todettu vajaat 7 000 tartuntaa, mikä on yli 2 500 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronatartuntoja on Suomessa todettu nyt hieman yli 80 800.

Ilmaantuvuusluvut ovat monessa Etelä-Suomen maakunnassa korkealla, pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi. Markku Ulander

Ei vielä rajoiotusten höllentämisen aika

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan Suomessa ei olla vielä siinä tilanteessa, että koronarajoituksia voitaisiin alkaa höllentää.

Marin sanoi torstaina Helsingissä Säätytalolle tullessaan, että taudin ilmaantuvuusluvut ovat monessa Etelä-Suomen maakunnassa edelleen korkealla tasolla. Pääministeri peräänkuuluttikin malttia rajoitusten purkamisen osalta kuluvan kuun aikana.

Koronarajoitusten purkamista koskeva exit-suunnitelma on torstaina käsittelyssä kaikkien eduskuntapuolueiden kanssa Säätytalolla.

Marinin mukaan keskusteluissa on esillä se, miten suomalaista yhteiskuntaa voidaan avata hallitusti ja asteittain niin, että tautitilanne pidetään hallinnassa.

Myös oppositio kehottaa malttiin

Myös oppositiosta kehotettiin malttiin koronarajoitusten purkamisessa.

– En usko, että tautitilanne on sellainen, että voidaan sanoa, että tämä on hoidettu, sanoi perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio.

Vielä hetki sitten hallitus kaavaili järeämpiä koronarajoitustoimia, ja keskiviikkona Marin sanoi olevansa varovaisen optimistinen eikä pitänyt mahdottomana, että tulossa olisi jo melko normaali juhannus.

– Onhan se erikoinen tunnelmana, että hetki sitten puhuttiin ulkonaliikkumisrajoituksista, ja nyt puhutaan siitä pois pääsystä, Tavio sanoi.

Hänen mukaansa on kuitenkin ihan oikea aika puhua rajoitusten purusta, kun tartuntakäyrät ovat laskussa ja kesä on tulossa ja rokotustahti etenee.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo korosti, että tilanne on edelleen vaarallinen eikä koronaa ole voitettu.

– Ei saisi mennä liian nopeasti ja innokkaasti Suomea avaamaan.

Orpon mukaan on kuitenkin tärkeää asettaa selkeitä aikataulutavoitteita yhteiskunnan avaamiseksi.

– Se antaa ihmisille toivoa ja yrityksille toivoa siitä, että voi lähteä suunnittelemaan sen oman toimintansa palauttamista normaaliksi.

Juttua muokattu kello 13.45: lisätty rokotustiedot.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka